Tajine met lamsvlees
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vlees
,
Zuivelvrij
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Servings
2
personen
Cook Time
15
minuten
Ingredients
20
gram
amandelen
1
stuk
gele paprika
1
theelepel
honing
1
teentje
knoflook
1
eetlepel
kokosolie
300
gram
lamsbout
1
theelepel
ras el hanout
van Jonnie Boer
1
stuk
rode paprika
3
eetlepels
rozijnen
390
gram
tomatenblokjes
1
stuk
ui
beetje
zout
Instructions
Hak de knoflook fijn.
Snijd de ui in kleine stukjes.
Doe een eetlepel kokosolie in een braad- of hapjespan en voeg de knoflook en de gesneden ui toe. Zet de pan op het vuur.
Snijd ondertussen de lamsbout in blokjes en kruid het vlees met een overvolle theelepel ras el hanout en een beetje zout.
Voeg het vlees toe aan de knoflook en de ui en braad het vlees zo’n 2-3 minuten, samen met de knoflook en ui, op hoog vuur.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en doe de deksel op de pan en draai het vuur wat zachter.
Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en voeg dit toe.
Voeg vervolgens de rozijnen toe samen met de amandelen en de honing.
Laat het geheel nog even een paar minuten pruttelen en klaar is je tajine met lamsvlees.
SupersnelGezond.nl