Snelle nasi met bloemkoolrijst
Spread the love!

Over het snelle nasi met bloemkoolrijst recept

Deze snelle nasi met bloemkoolrijst is een lekker en simpel recept. Ook nog eens koolhydraatarm, doordat de rijst is vervangen door bloemkoolrijst. Zo bevat het gerecht ook nog eens lekker veel groente!

Er is niets mis met zilvervliesrijst, maar zonder de bloemkoolrijst had dit gerecht slechts 50 gram groente bevat. Terwijl de dagelijks aanbevolen hoeveelheid 250 gram groente is. Door de rijst te vervangen door bloemkoolrijst bevat het gerecht ineens 250 gram groente per persoon. Bam! Zo simpel is het om die dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te halen.

Atjar ketimoen

Ik kies ervoor, om naast de bloemkoolrijst, nog wat atjar ketimoen toe te voegen. Je kunt ook prima kiezen voor atjar tjampoer. Dat is op basis van kool en wortel in plaats van komkommer. Ik heb gekozen voor de variant met komkommer voor de afwisseling en omdat het mij doet denken aan de nasi van de oma van een goede vriendin van mij. Die maakte haar nasi altijd op traditionele wijze. Superlekker! Ook de komkommer in azijn met suiker. Er gaat natuurlijk niets boven oma’s nasi en ik beweer ook niet dat deze snelle nasi vergelijkbaar is. Deze snelle nasi is wel een snellere en iets gezondere variant.

Samasaya Ketjap manis saus originalDe ketjap heb ik ook heel bewust gekozen. Ik heb de voorkeur gegeven aan de Samasaya Ketjap manis saus original. Deze bevat relatief gezien weinig zout. Sommige ketjap-soorten bevatten echt te veel zout. Misschien is het je opgevallen dat ik ook geen zout meer toevoeg. Er zit namelijk al genoeg zout in het gerecht verstopt. De sambal bevat zout, de atjar bevat zout, de ketjap bevat zout en de gebakken uitjes bevatten zout. Daarom kies ik ook bewust voor de 100% pindakaas. Die bevat geen toegevoegd zout. Het is namelijk het advies om niet meer dan 6 gram zout te nuttigen en als je weet dat 2 boterhammen met kaas al 1,5 gram zout bevatten, dan kun je nagaan hoe hard het kan gaan. Zelfs zonder het zoutvaatje in de keuken aan te raken.

Verder is het gewoon een lekker gerecht! Enjoy!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het snelle nasi met bloemkoolrijst recept

Snelle nasi met bloemkoolrijst
Snelle nasi met bloemkoolrijst
Stemmen: 10
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze snelle nasi met bloemkoolrijst is een lekker en simpel recept. Ook nog eens koolhydraatarm, doordat de rijst is vervangen door bloemkoolrijst.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Snelle nasi met bloemkoolrijst
Snelle nasi met bloemkoolrijst
Stemmen: 10
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze snelle nasi met bloemkoolrijst is een lekker en simpel recept. Ook nog eens koolhydraatarm, doordat de rijst is vervangen door bloemkoolrijst.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Maak eerst de marinade voor het vlees. Meng de eetlepel ketjap, de olijfolie en de sambal tot een marinade.
 2. Snijd de varkenshaas in klein blokjes.
 3. Marineer het vlees in de marinade. Hoe langer hoe beter.
 4. Snipper de sjalot. Voeg 2/3 toe aan de varkenshaas.
 5. Doe 1/3 in een klein pannetje voor door de satésaus.
 6. Voeg het water toe.
 7. Voeg de pindakaas toe.
 8. Voeg een theelepel sambal toe.
 9. Voeg een theelepel ketjap toe.
 10. Zet het pannetje op het vuur. Verwarm het geheel rustig. Voeg extra water toe als het te dik wordt.
 11. Zet een wok op het vuur.
 12. Doe het vlees in de wok en braad het totdat er een mooi bruin laagje ontstaat.
 13. Voeg de taugé toe en bak dit 1-2 minuten mee.
 14. Voeg de bloemkoolrijst toe.
 15. Bak deze heel kort mee. Hussel het goed.
 16. Verdeel de nasi over de borden.
 17. Garneer met de satésaus.
 18. Garneer met de gebakken uitjes
 19. Garneer met de atjar ketimoen.
 20. Klaar is de snelle nasi met bloemkoolrijst. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

11 Commentaar

 1. Het was super lekker! Er was helaas geen bloemkool rijst meer in het schap. Heb het gewaagd met Broccoli rijst.

  Echt ook smakelijk!

  Ik had mijn vriend verteld dat we nasi gingen eten maar hij wist niet dat er geen rijst in zou zitten, He loves grains. maar hij had er niks van gemerkt, het varkenshaasje en pindasaus maakte alles zo goed dat hij de echte rijst niet had gemist 😛

 2. Hallo Carlo, omdat ik nog niet alles van je site heb gelezen weet ik even niet of je hier Ketjap Asin of Ketjap Manis bedoel? Ik denk dat je de zoute versie bedoel, maat toch even checken 😉

 3. Al weer bedankt voor je heerlijke recept dit keer de nasi we hebben weer gesmuld wij zijn ook helemaal in voor de vele bloemkool maaltijden !! O.a.
  Fijne feestdagen Cisca 😋

  1. Hahaha, goed te horen! En dankjewel weer voor het bericht. Altijd fijn om te lezen en ook hele fijne feestdagen gewenst! 🐣🎉☀️

 4. Weer een geslaagde combinatie.
  Mag van manlief op het wekelijkse menu.
  Hij heeft nog nooit zoveel bloemkool gegeten als in de afgelopen maanden. Haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *