Snelle nasi met bloemkoolrijst
Deze snelle nasi met bloemkoolrijst is een lekker en simpel recept. Ook nog eens koolhydraatarm, doordat de rijst is vervangen door bloemkoolrijst.
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak eerst de marinade voor het vlees. Meng de eetlepel ketjap, de olijfolie en de sambal tot een marinade.
  2. Snijd de varkenshaas in klein blokjes.
  3. Marineer het vlees in de marinade. Hoe langer hoe beter.
  4. Snipper de sjalot. Voeg 2/3 toe aan de varkenshaas.
  5. Doe 1/3 in een klein pannetje voor door de satésaus.
  6. Voeg het water toe.
  7. Voeg de pindakaas toe.
  8. Voeg een theelepel sambal toe.
  9. Voeg een theelepel ketjap toe.
  10. Zet het pannetje op het vuur. Verwarm het geheel rustig. Voeg extra water toe als het te dik wordt.
  11. Zet een wok op het vuur.
  12. Doe het vlees in de wok en braad het totdat er een mooi bruin laagje ontstaat.
  13. Voeg de taugé toe en bak dit 1-2 minuten mee.
  14. Voeg de bloemkoolrijst toe.
  15. Bak deze heel kort mee. Hussel het goed.
  16. Verdeel de nasi over de borden.
  17. Garneer met de satésaus.
  18. Garneer met de gebakken uitjes
  19. Garneer met de atjar ketimoen.
  20. Klaar is de snelle nasi met bloemkoolrijst. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl