Meng de olijfolie met de ras el hanout en wat zout, zodat er een egale marinade ontstaat.
Marineer hiermee de kipfilet.
Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes.
Hak de knoflook in fijne stukjes.
Zet een hapjespan, waar een deksel op past, op hoog vuur.
Braad hierin de kip, samen met de ui en de knoflook.
Bak de kip kort aan beide kanten totdat de kip lichtbruin is. De kip hoeft nu nog niet helemaal gaar te zijn, die kan nog even doorgaren met de rest van de ingrediƫnten.
Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en doe de deksel op de pan.
Houd het wel in de gaten, de kip mag niet aanbranden. Draai de kipfilet indien nodig. Gaat het echt te hard, zet het vuur dan iets lager of voeg een klein beetje water toe om het verbranden te voorkomen.
Maak ondertussen de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Voeg de paprika gelijk toe aan de kip en de pompoen.
Snijd de pruimen in de lengte doormidden en voeg deze ook direct toe.
Laat het geheel nog even stomen totdat de kip gaar is en de pompoen zacht begint te worden.
Haal de kip uit de pan en zet deze even apart.
Breng de groenten op smaak met wat zout en voeg de amandelen toe.
Verdeel de groenten over de borden en leg hier de kip bovenop. Klaar is je snelle tajine met kip en pruimen. Eet smakelijk!