Het spinazie banaan kers chocola smoothie recept

Spinazie banaan kers chocola smoothie
Spinazie banaan kers chocola smoothie
Stemmen: 8
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie banaan kers chocola smoothie
Spinazie banaan kers chocola smoothie
Stemmen: 8
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak eerst de verse amandelmelk volgens het recept op deze site (Het recept voor de verse amandelmelk).
  2. Voeg hier vervolgens de eetlepel rauwe cacao (niet té vol, gewoon een bescheiden eetlepel) en afgestreken theelepel kaneel aan toe. Zet de blender nog even kort aan om zo alvast de cacao en kaneel door de verse amandelmelk te roeren.
  3. Voeg dan de 200 gram spinazie toe. Blend tot een egaal geheel.
  4. Voeg nu de banaan en de kersen toe. Blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  5. Dat is alles. Zo gemakkelijk maak je deze spinazie banaan kers chocola smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de spinazie banaan kers chocola smoothie

Wat voor groene smoothie? Spinazie banaan kers chocola smoothie? Ik kan me voorstellen dat je dat denkt, maar het is echt een hele lekkere groene smoothie! Ondanks die rare, ondefinieerbare kleur. Maak deze smoothie gewoon een keertje en oordeel zelf.

Ik moet bekennen dat ik al lang geleden had gehoord over de combinatie van spinazie en cacao. Toch heb ik het zelf ook niet eerder getest. Dat vind ik nu achteraf echt jammer. Deze groene smoothie behoort namelijk tot een van mijn favorieten. Uit alle groene smoothies op deze site, staat deze zeker in mijn persoonlijke top 5 van lekkerste groene smoothies.

Deze groene smoothie is wel het allerlekkerste wanneer je de amandelmelk zelf maakt. Zeker de volledige amandelmelk versie, inclusief de kokosolie en het hennepzaad. Daar wordt de amandelmelk zo lekker romig van. Dat vervolgens in combinatie met de rauwe cacao en kaneel… Dat kan ik in 1 woord samenvatten: “mjam!” :-).

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Kersen en chocola doen het altijd goed samen. Banaan complementeert het geheel alleen maar. Dan die spinazie. Dat klinkt niet als een ideale combinatie. Misschien is dat het ook wel niet. Dat is wat lastig te bepalen, omdat je de spinazie eigenlijk niet meer proeft in deze smaakbom.

Misschien is dat voor sommige mensen juist weer een reden om deze groene smoothie te proberen?

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.