Het Koningssmoothie recept

Wortel banaan ananas Koningssmoothie
Koningssmoothie met wortel banaan en ananas
Stemmen: 17
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Wortel banaan ananas Koningssmoothie
Koningssmoothie met wortel banaan en ananas
Stemmen: 17
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe 300 gram schoongemaakte wortelen in de blender.
  2. Schil de banaan en voeg deze toe aan de wortelen.
  3. Voeg als laatste de 250 gram verse ananas toe.
  4. Vul dit geheel aan met een groot glas water en zet de blender aan.
  5. Ik gebruik eigenlijk altijd de “ijsblokjes stand” van mijn blender aan het begin. Dan slaat de blender eerst alles in stukjes doordat hij pulserend blend. Daarna zet ik hem op de “smoothie stand”. Die zorgt ervoor dat het een mooi egaal geheel wordt.
  6. En klaar is je Koningssmoothie!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de Koningssmoothie met wortel banaan en ananas

Dit wortel banaan ananas smoothie recept is een recept voor een Koningssmoothie. Met zijn intens oranje kleur een ideaal ontbijt voor Koningsdag.

Het is een super lekkere zoete smoothie. De wortel is natuurlijk al zoet en dat wordt dan nog eens aangevuld door de banaan en de ananas. De banaan geeft de smoothie dat romige karakter. Erg lekker. Zeker in de zomer, vooral omdat hij zo lekker fris smaakt. Op een super warme dag zou je de smoothie zelfs nog aan kunnen vullen met wat ijsblokjes. Soms hoor ik ook wel eens dat mensen de banaan een dag van te voren in de vriezer leggen. Dat zou ook kunnen. Ikzelf vind het echter gemakkelijker om ijsblokjes toe te voegen. Die heb ik altijd wel in de vriezer liggen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Zelf drink ik deze smoothie ook graag op andere dagen. Het is dan wel geen traditionele groene smoothie, toch vind ik dat hij in die categorie hoort. Er zit namelijk groente in. De wortelen. Ook past hij perfect in het Alkaline eetpatroon van Supersnel Gezond. De wortel, de banaan en de ananas zijn alkaliserend. Daarmee bedoel ik dat de groene smoothie uitermate goed past in het Alkaline eetpatroon. Wil je hier meer over weten, lees dan ook eens de pagina met de zuur-base tabel door.

Verder hoef je hier eigenlijk niet over na te denken. Alle recepten maak ik namelijk volgens dat eetpatroon. Elk recept is volgens die regels samengesteld. Ideaal toch?

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.