Wortel banaan ananas Koningssmoothie
Spread the love!

Over de Koningssmoothie met wortel banaan en ananas

Dit wortel banaan ananas smoothie recept is een recept voor een Koningssmoothie. Met zijn intens oranje kleur een ideaal ontbijt voor Koningsdag.

Het is een super lekkere zoete smoothie. De wortel is natuurlijk al zoet en dat wordt dan nog eens aangevuld door de banaan en de ananas. De banaan geeft de smoothie dat romige karakter. Erg lekker. Zeker in de zomer, vooral omdat hij zo lekker fris smaakt. Op een super warme dag zou je de smoothie zelfs nog aan kunnen vullen met wat ijsblokjes. Soms hoor ik ook wel eens dat mensen de banaan een dag van te voren in de vriezer leggen. Dat zou ook kunnen. Ikzelf vind het echter gemakkelijker om ijsblokjes toe te voegen. Die heb ik altijd wel in de vriezer liggen.

Zelf drink ik deze smoothie ook graag op andere dagen. Het is dan wel geen traditionele groene smoothie, toch vind ik dat hij in die categorie hoort. Er zit namelijk groente in. De wortelen. Ook past hij perfect in het Alkaline eetpatroon van Supersnel Gezond. De wortel, de banaan en de ananas zijn alkaliserend. Daarmee bedoel ik dat de groene smoothie uitermate goed past in het Alkaline eetpatroon. Wil je hier meer over weten, lees dan ook eens de pagina met de zuur-base tabel door.

Verder hoef je hier eigenlijk niet over na te denken. Alle recepten maak ik namelijk volgens dat eetpatroon. Elk recept is volgens die regels samengesteld. Ideaal toch?

Het Koningssmoothie recept

Wortel banaan ananas Koningssmoothie
Koningssmoothie met wortel banaan en ananas
Stemmen: 19
Score: 3.84
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Wortel banaan ananas Koningssmoothie
Koningssmoothie met wortel banaan en ananas
Stemmen: 19
Score: 3.84
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe 300 gram schoongemaakte wortelen in de blender.
 2. Schil de banaan en voeg deze toe aan de wortelen.
 3. Voeg als laatste de 250 gram verse ananas toe.
 4. Vul dit geheel aan met een groot glas water en zet de blender aan.
 5. Ik gebruik eigenlijk altijd de “ijsblokjes stand” van mijn blender aan het begin. Dan slaat de blender eerst alles in stukjes doordat hij pulserend blend. Daarna zet ik hem op de “smoothie stand”. Die zorgt ervoor dat het een mooi egaal geheel wordt.
 6. En klaar is je Koningssmoothie!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

11 Commentaar

 1. Ik heb het nu al 4 x gemaakt.
  Ananas met wortel en een grote stuk verse gember.heerlijk.
  Maar ik neem het iedere morgen als ik van bed kom en 1 uur voor ik op bed ga. Vooral dat gember maakt het lekker pittig.

 2. Ik dacht dat he combinatie wortel banaan niet goed is??
  Ik kan me herinneren dat ik hier in het verleden bij het eten ervan vlak na elkaar last van heb gehad.
  Of vergis ik me en is dit geen probleem?

  1. Er is geen reden om die combinatie in het algemeen te vermijden. Dat wil niet zeggen dat je er geen last van zou kunnen hebben. Denk maar aan bleekselderij. Er zijn mensen die een allergische reactie krijgen van bleekselderij. Dat maakt echter bleekselderij niet ongezond.

 3. Erg lekker, al vaker gemaakt. Vanochtend echt lang laten draaien en nu eindelijk de wortel ook ‘vloeibaar’ kunnen krijgen. Toch het lekkerste, een smoothie zonder stukjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *