Salade Caprese (Insalata Caprese)
Spread the love!

Over de salade Caprese (Insalata Caprese)

Salade Caprese (Insalata Caprese) is een Italiaans voorgerecht. Hij wordt gemaakt met tomaat, mozzarella en basilicum. De kleuren van de Italiaanse vlag.

De salade Caprese wordt in Italië soms ingezet als een voorgerecht, maar het wordt ook wel geserveerd als hoofdgerecht. Traditioneel valt dit gerecht in de categorie Napolitaanse gerechten. De naam van dit gerecht komt van het eiland Capri.

Deze salade Caprese is een typisch gerecht van de mediterrane traditie. Het is erg lekker. Vooral geschikt in de zomer, als een licht en vers gerecht.

Het bestaat officieel uit tomaat en mozzarella wat op smaak is gebracht met olijfolie, zout en basilicum. Soms wordt er ook oregano toegevoegd.

LET OP: Ik wilde het originele gerecht plaatsen. Dit is dus echt een licht lunchgerecht. De meeste lunchgerechten op Supersnel Gezond hebben een totaalgewicht tussen de 400 en 450 gram per persoon. Dit gerecht is beduidend minder, ongeveer 325 gram per persoon.

Je kunt het gerecht gemakkelijk uitbreiden tot een volwaardig gerecht door er avocado aan toe te voegen in combinatie met prosciutto crudo (Italiaanse ongekookte ham). Een avocado weegt zo’n 150 gram. Tel daar dan nog de 100 gram prosciutto crudo bij op en je hebt in totaal een heerlijke salade van 450 gram per persoon. Zo heb je een volledige maaltijd. Heb je ook pesto gekocht? Vervang dan de olijfolie en gebruik de pesto om over het gerecht te sprenkelen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het salade Caprese (Insalata Caprese) recept

Salade Caprese (Insalata Caprese)
Salade Caprese (Insalata Caprese)
Stemmen: 9
Score: 4.44
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Salade Caprese (Insalata Caprese)
Salade Caprese (Insalata Caprese)
Stemmen: 9
Score: 4.44
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd eerst de tomaten in plakken. Houd die even apart.
  2. Snijd met een scherp mes de buffelmozzarella in dunne plakken. Hier heb je echt een scherp mes voor nodig, anders “scheur” je de buffelmozzarella in stukken en krijg je geen mooie dunne plakken. Laat het mes het snijwerk doen. Laat het mes met lange halen door de buffelmozzarella glijden. Dan zakt het mes vanzelf door de mozzarella heen. Snijd die dunne plakken vervolgen weer door midden. Zo heb je voldoende plakjes om tussen de plakjes tomaat te leggen.
  3. Leg nu de plakjes tomaat en buffelmozzarella, om en om, op de borden. Zie ook de foto die ik heb gemaakt.
  4. Leg de basilicum in het midden.
  5. Doe de eetlepel olijfolie in een bakje en voeg hier wat zout aan toe. Druppel de olijfolie vervolgens over het gerecht.
  6. Ga je voor een volwaardige lunch? Snijd dan de avocado door midden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster patroon. Lepel het vruchtvlees uit de schil en verdeel de blokjes avocado over de borden. Scheur vervolgens de prosciutto crudo in stukken en verdeel deze ook over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. Kun je hier ook wat Romana sla extra boeken of eronder presenteren?
    Wij eten ook vaak bij de hoofdmaaltijd wat extra ijsbergsla of is dat een probleem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *