Witlofsalade
Spread the love!

Over de witlofsalade

Deze witlofsalade is bedacht door mijn moeder die inmiddels ook al een tijd het alkalische eetpatroon met succes volgt.

Let wel, dit is niet echt een gerecht dat je lang kunt bewaren. Witlof en de avocado verkleuren na enige tijd. Zelf nadat je er limoensap overheen gegoten hebt. Het is dan nog wel steeds lekker, maar het ziet er niet zo fris meer uit. Wil je de salade toch enige tijd bewaren, zet hem dan afgesloten in de koelkast. Dan rem je de verkleuring nog wat extra doordat er geen warmte, licht en zuurstof meer bij kan komen.

Mocht je geen gember bolletjes in huis hebben, dan kun je ook verse gember raspen en dan de siroop vervangen door agave siroop. Ook erg lekker!

Het witlofsalade recept

Witlofsalade
Witlofsalade
Stemmen: 16
Score: 3.63
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Witlofsalade
Witlofsalade
Stemmen: 16
Score: 3.63
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd als eerste de witlof. Snijd de stronken door midden en haal de harde kern eruit. Snijd het vervolgens in repen. Doe dit in een grote kom.
  2. Snijd de avocado in tweeën en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees weer in blokjes. Doe dit ook in de kom.
  3. De appel hoef je niet te schillen, was hem wel even af en snijd hem vervolgens in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de delen in stukjes. Ook dit mag gelijk in de kom.
  4. Pak nu een klein kommetje. Hier maken we de dressing in. Per hierin de limoen uit, doe er een theelepel kerrie en twee eetlepels gembersiroop bij. Hak je gemberbolletjes in stukjes en doe die er ook bij. Meng het geheel goed en giet het over de witlof in de grote kom.
  5. Garneer het geheel met de rozijnen en amandelen. Hussel alles goed door.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *