Salade Caprese (Insalata Caprese)
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd eerst de tomaten in plakken. Houd die even apart.
  2. Snijd met een scherp mes de buffelmozzarella in dunne plakken. Hier heb je echt een scherp mes voor nodig, anders “scheur” je de buffelmozzarella in stukken en krijg je geen mooie dunne plakken. Laat het mes het snijwerk doen. Laat het mes met lange halen door de buffelmozzarella glijden. Dan zakt het mes vanzelf door de mozzarella heen. Snijd die dunne plakken vervolgen weer door midden. Zo heb je voldoende plakjes om tussen de plakjes tomaat te leggen.
  3. Leg nu de plakjes tomaat en buffelmozzarella, om en om, op de borden. Zie ook de foto die ik heb gemaakt.
  4. Leg de basilicum in het midden.
  5. Doe de eetlepel olijfolie in een bakje en voeg hier wat zout aan toe. Druppel de olijfolie vervolgens over het gerecht.
  6. Ga je voor een volwaardige lunch? Snijd dan de avocado door midden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster patroon. Lepel het vruchtvlees uit de schil en verdeel de blokjes avocado over de borden. Scheur vervolgens de prosciutto crudo in stukken en verdeel deze ook over de borden.
SupersnelGezond.nl