Spaghetti met pompoencrème (vegan)
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet als eerste een pan met water op het vuur voor spaghetti.
  2. Bereid hierin de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Hak de knoflook fijn en snipper het sjalotje.
  4. Doe de olijfolie in een hapjespan (braadpan met deksel).
  5. Fruit de ui en de knoflook.
  6. Voeg de blokjes diepvriespompoen toe samen met het water.
  7. Breng het geheel aan de kook.
  8. Halveer de cherrytomaten.
  9. Pluk de blaadjes salie van de takjes en snijd de blaadjes in grove reepjes.
  10. Prak de pompoenblokjes tot een puree met een vork en laat de pompoencrème een beetje indikken. Je kunt altijd wat water toevoegen mocht het te dik worden.
  11. Breng de pompoencrème op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  12. Je kunt best wat extra zout gebruiken, dat kan dit gerecht prima hebben om de zoete smaak van de pompoen in balans te brengen.
  13. Giet de spaghetti af zodra deze klaar is en voeg de spaghetti toe aan de pompoencrème.
  14. Roer het goed door elkaar zodat de pompoencrème mooi verdeeld is over de spaghetti.
  15. Voeg vervolgens de cherrytomaten en de salie toe. Roer dit ook nog even goed door het gerecht heen.
  16. Verdeel de spaghetti met pompoencrème over de borden en voeg als laatste de Taggiasche olijven toe.
  17. Klaar is de spaghetti met pompoencrème. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl