Nori wrap met tofu en prei
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Bereid gelijk als eerste de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Vaak is de truc, net zo veel rijst als water.
  2. Pak de tofu en pers hier zoveel mogelijk al het water uit. Verbrokkel het vervolgens in een schaal. Giet hierover de 3 eetlepels sojasaus en de 3 eetlepels ketjap. Schep de tofu goed om, zodat hij goed gemengd wordt met de marinade.
  3. Maak vervolgens de prei schoon. Snijd de prei vervolgens in dunne reepjes van ongeveer 5 cm.
  4. Snijd de paksoi in reepjes, inclusief het groen.
  5. Zet een grote wok op het vuur. Doe hier een scheut olijfolie in samen met green curry paste. Let op welke verse je hebt, sommige zijn super pittig, andere juist weer niet. Stem dat af aan je eigen voorkeur. Roerbak dit een minuutje.
  6. Doe er de prei bij en de paksoi bij en roerbak het geheel nog 1-2 minuten.
  7. Doe er vervolgens de tofu bij en roerbak het geheel ongeveer 2 minuten.
  8. Nu moet de rijst ook klaar zijn. Schep het in de wok en hussel het geheel goed door. Let op dat je de wok niet te lang op het vuur laat staan. Het lekkerste is het als de prei en paksoi nog een beetje knapperig zijn.
  9. Leg de bladeren klaar en schep de vulling op de bladeren. Rol de bladeren vervolgens op.
SupersnelGezond.nl