Spitskool avocado kersen smoothie
Spread the love!

Over de spitskool avocado kersen smoothie

Dit recept voor de spitskool avocado kersen smoothie, is het resultaat van een “restjesdag”. Ik had van alles, maar niet iets speciaal in huis gehaald.

Ik had nog wat spitskool over van de spitskoolsalade. Daarbij had ik ook nog een avocado over. De spitskoolsalade is dus eigenlijk de basis van deze groene smoothie.

Toen ben ik verder gaan zoeken. Ik had nog peren, appels en sinaasappels in huis. Eerlijk gezegd stond ik op het punt er een appel bij te doen. Alleen daar had ik wat twijfels over. Ineens bedacht ik me dat ik waarschijnlijk nog wel 125 gram kersen in de vriezer had liggen. Dat moest haast wel, omdat ik nog niet zo lang geleden de had gemaakt.

Dat bleek te kloppen en de kersen toevoegen leek mij een veel beter idee dan de appel. De kersen zijn net wat zoeter, ik had namelijk alleen maar zure appels in huis. Dus daar startte ik het experiment en met verrassend veel succes. Vandaar dat je hem nu dus ook hier op de website terug vindt.

Het spitskool avocado kersen smoothie recept

Spitskool avocado kersen smoothie
Spitskool avocado kersen smoothie
Stemmen: 4
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spitskool avocado kersen smoothie
Spitskool avocado kersen smoothie
Stemmen: 4
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe als eerste de 4 gedroogde abrikozen in de blender samen met 1 groot glas water. Zet vervolgens de blender aan. Op die manier kun je de abrikozen beter in stukjes krijgen. Wanneer je ze tegelijk met alle ingrediënten blend, dan blijven er vaak grotere stukjes achter. Je zou de abrikozen ook de avond van te voren in een glas water kunnen zetten, dan zijn ze ook makkelijker te blender.
  2. Snijd 200 gram spitskool en doe deze in de blender.
  3. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en voeg die toe aan de spitskool.
  4. Voeg als laatste de 125 gram kersen toe.
  5. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Ik weet het, hij is rood van kleur :-). Toch is het echt wel een groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

  1. Ha Carlo, Het is fijn dat je zoveel recepten hebt, hihihihi, ben van plan om ze allemaal wel een keer te maken. ik schrijf het op wat ik gemaakt heb en of ik het lekker vind,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.