Spinazie komkommer banaan ananas smoothie
Spread the love!

Over het spinazie komkommer banaan ananas smoothie recept

Het recept voor deze spinazie komkommer banaan ananas smoothie was eigenlijk een toevalstreffer. Ik had nog 100 gram spinazie over en zo begon het.

Ik vind 100 gram groenten in een smoothie voor 2 personen net wat te weinig. Dus mijn volgende stap was om te bedeken wat ik nog meer uit de categorie groenten kon toevoegen. Ik koos voor een halve komkommer. De andere helft gaat toch wel op, al is het als een snack tussendoor. Komkommer is ook licht van smaak waardoor de groene smoothie ook weer niet té groen wordt.

Daarna ging ik voor de weg van de minste weerstand. Banaan doet het altijd goed in een groene smoothie. De banaan zorgt voor het romige effect en voor een groot deel voor de zoete smaak. Zo heb je met de spinazie, de komkommer en de banaan een ideale basis om de smaak van de groene smoothie verder uit te bouwen.

Je kunt vanaf dat moment eigenlijk elke fruitsoort kiezen. Van een appel tot aan zwarte bessen. Ik had wel weer eens trek in ananas. Ook weer een beetje de weg van de minste weerstand, ik koos namelijk voor de voorgesneden variant. Een prima alternatief voor vers, als je geen zin hebt om een ananas zelf schoon te maken. Soms wordt er gedacht dat voorgesneden groenten en fruit geen voedingsstoffen meer bevatten, maar dat is echt onzin. Hoe dat precies zit kun je in dit artikel lezen: Voorgesneden groenten en fruit.

Zo ontstond de spinazie komkommer banaan ananas smoothie. Ofwel, de “luie” toevalstreffer 😉 .

Het spinazie komkommer banaan ananas smoothie recept

Spinazie komkommer banaan ananas smoothie
Spinazie komkommer banaan ananas smoothie
Stemmen: 28
Score: 3.54
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie komkommer banaan ananas smoothie
Spinazie komkommer banaan ananas smoothie
Stemmen: 28
Score: 3.54
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Weeg de spinazie af en doe dit in de blender.
  2. Snijd de komkommer in grove stukken en voeg deze toe aan de spinazie.
  3. Schil de banaan en breek deze in tweeën. Voeg de banaan toe aan de spinazie en de komkommer.
  4. Voeg de stukjes ananas toe.
  5. Voeg als laatste het water toe en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  6. Klaar is je spinazie komkommer banaan ananas smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Een Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *