Geen energiedrankjes onder de 16 jaar
Spread the love!

Waarom een energiedrankje?

Een energiedrankje wordt gedronken om zo wat extra energie te krijgen. Ook wordt er gedacht dat je erna beter in staat bent je te concentreren. Maar is dit nu wel zo?

Het effect op je suikerspiegel

Door het drinken van een energiedrankje krijgt je onder andere in 1 keer heel veel suiker binnen. Dat zorgt voor een flinke piek in je bloedsuikerspiegel. Na die enorme piek, zal je bloedsuikerspiegel zo dalen dat deze onder zijn normale niveau belandt. Als terugslag. Dat is exact het moment waarna je een energie dip krijgt en weer trek krijgt iets zoets. Met als onbewust doel om je suikerspiegel weer op niveau te krijgen. Het is dus een korte energie boost met onder andere dit neveneffect.

Energiedrankjes in Engeland

Engelse supermarktketen Morrissons heeft besloten geen energiedrankjes meer te verkopen aan jongeren onder de 16. De drankjes zijn te ongezond, vindt Morrissons. Er wordt gerefereerd aan slechte concentratie, slecht slapen en zelfs hardkloppingen. Dit statement van Morrissons heeft de discussie over de drankjes in het Verenigd Koninkrijk verhit. Zouden de drankjes verboden moeten worden? In Nederland zijn er veel scholen die het heft in eigen hand nemen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Rapportage van EenVandaag

EenVandaag besteed aandacht aan de discussie rondom een eventueel verbod op energiedrankjes onder de 16 jaar. Hieronder kun je het gedeelte van de uitzending terugzien.

sitestat

Het zou beter zijn een gezond alternatief aan te bieden

In het filmpje wordt benoemd dat het beter zou zijn om een gezond alternatief aan te bieden. Een leuke suggestie van Supersnel Gezond is; neem eens een groene smoothie voor wat extra energie. Of beter nog, pas je eetpatroon aan om zo de gehele dag meer energie te hebben.

Soortgelijke Berichten

Een Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *