Broccolisoep met zachte geitenkaas
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vegetarisch
Maaltijd
Avondeten
,
Soep
Keyword
Gezond, Snel, Winter, Zomer
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
500
gram
broccoli
10
gram
geschaafde amandelen
1
teentje
knoflook
1
beetje
nootmuskaat
1
eetlepel
olijfolie
225
gram
reuzenbonen
2
stuks
sjalotjes
500
ml
water
100
gram
zachte geitenkaas 50+
1
beetje
zout
Instructies
Doe als eerste het water in een waterkoker. Op die manier lukt het net om deze soep binnen 15 minuten te bereiden.
Hak de knoflook fijn.
Maak de sjalotjes schoon en snijd deze in plakjes.
Doe de olijfolie in een grote hoge pan.
Fruit hierin de knoflook en de sjalotjes.
Snijd ondertussen de broccoli in stukken en voeg deze toe, zodra de sjalotjes glazig zijn geworden.
Voeg de reuzenbonen toe.
Giet het water uit de waterkoker in de pan en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Zet een klein steelpannetje op het vuur en rooster hierin de geschaafde amandelen.
Haal de geschaafde amandelen uit de pan en zet deze even apart.
Breek de zachte geitenkaas alvast in stukjes.
Zodra de broccoli zacht begint te worden, kun je het geheel met een staafmixer tot een egale soep blenden.
Breng de soep op smaak met de nootmuskaat en het zout. Gezien je geen bouillonblokje gebruikt, mag je best wel wat zout toevoegen.
Verdeel de soep over de kommen en garneer het met de zachte geitenkaas en de geschaafde amandelen.
Klaar is je broccolisoep met zachte geitenkaas! Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl