Kook eerst water in de waterkoker. Dat gaat net iets sneller. Doe dit in een pan zodra het klaar is en breng het dan opnieuw aan de kook.
Mochten de garnalen nog niet ontdooid zijn, ontdooi ze dan in een grote kom met handwarm water en giet ze af zodra ze ontdooid zijn.
Snijd de ui in vieren en haal de lagen uit elkaar. Doe dit in een pan met een eetlepel sesamolie en zet de pan op half zacht vuur.
Voeg de yellow curry pasta toe en roerbak dit zachtjes.
Snipper het teentje knoflook en voeg ook toe.
Voeg vervolgens de garnalen toe.
Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg ook die toe.
Voeg nu de vissaus en de kokosmelk toe. Breng het geheel voorzichtig aan de kook en laat het zachtjes pruttelen.
Haal de pan met water van het vuur. Hang het zakje jasmijnthee erin en laat deze 2 minuten trekken. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe. Laat dit zo 2 minuten staan.
Hak ondertussen de koriander en de basilicum in grove stukken en voeg dit toe aan de curry.
Giet de bloemkoolrijst af en voeg deze ook toe aan de curry. Hussel het geheel goed door elkaar.
Serveer het gerecht in grote kommen.
Klaar is je Thaise gele curry met garnalen, eet smakelijk!