Cannellinibonen schotel
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kies eerst of je de cannellinibonen warm of koud wilt eten. Als lunch is koud lekker makkelijk. Dan kun je het gerecht in de ochtend maken en meenemen in een lunchbox. In de avond is het juist wel lekker om ze op te warmen.
  2. Je kun de bonen opwarmen in hun eigen vocht. Laat ze niet koken.
  3. Maak de zak met rucola voorzichtig open aan 1 kant. Schenk er een klein beetje olijfolie in en voeg wat peper en zout toe. Hussel de rucola in de zak zodat alle blaadjes bedekt zijn met een beetje olijfolie, peper en zout.
  4. Verdeel de rucola daarna over twee borden.
  5. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze ook over de twee borden.
  6. Snipper vervolgens het rode uitje. Gezien rode uien vrij scherp van smaak zijn, is het lekker als je het uitje echt goed fijn snippert. Verdeel vervolgens de rode ui over de twee borden.
  7. Tegen deze tijd zijn de cannellinibonen opgewarmd. Giet ze uit de pan in een zeef. Verdeel vervolgens de bonen als laatste over de twee borden.
  8. Je kunt er nog een klein beetje zout en peper overheen strooien voor de smaak.
SupersnelGezond.nl