Het bloemkoolsoep met cashewnoten recept

Bloemkoolsoep met cashewnoten
Bloemkoolsoep met cashewnoten
Stemmen: 7
Score: 4.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bloemkoolsoep met cashewnoten
Bloemkoolsoep met cashewnoten
Stemmen: 7
Score: 4.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de bloemkool schoon. Snijd hem in vieren, verwijder de harde kern en snijd hem in stukken. Doe de bloemkool in een magnetrondoos en kook deze 4 minuten op 1000 Watt, totdat ze bijna beetgaar zijn. Straks koken ze nog eventjes verder in het water.
  2. Snijd de sjalot fijn. Verhit olijfolie in een diepe pan met een dikke bodem en bak de sjalot zachtjes een paar minuten, zonder hem te laten kleuren. Voeg de kurkuma, gember noten en nog een scheut olijfolie toe. Bak dat ongeveer 1 minuut, samen met de bloemkool erbij.
  3. Voeg dan de 0,75 liter water toe en breng de bloemkoolsoep aan de kook. Haal de pan van het vuur.
  4. Pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer. Dat hoeft niet te lang, er mogen nog best wat stukjes achterblijven.
  5. De bloemkoolsoep smaakt nu nog flauw. Breng het op smaak met peper en zeezout. Voeg toe, roer en proef. Herhaal dit totdat hij echt lekker smaakt.
  6. Verdeel de bloemkoolsoep over de kommen. Strooi de koriander erover en wat extra cashewnoten. Je kunt er ook nog een geroosterd plakje spelt-brood bij serveren.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over bloemkoolsoep met cashewnoten

Deze bloemkoolsoep met cashewnoten is weer een complete verassing. Alles samen creeërt een compleet nieuwe smaak. De bloemkool proef je verrassend genoeg bijna niet meer.

Vergis je niet in de hoeveelheid. De bloemkoolsoep voedt enorm. Grote eters, eten hiervan met 2 personen en zitten vol. Je kunt er ook 4 kleine eters blij mee maken, server er dan een geroosterd plakje volkorenbrood bij. Dan heb je zeker genoeg.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Ik ben benieuwd wat jij van deze bloemkoolsoep met cashewnoten vindt 👍.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.