Bloemkoolsoep met cashewnoten
Servings
2personen
Cook Time
15minuten
Servings
2personen
Cook Time
15minuten
Ingredients
Instructions
  1. Maak de bloemkool schoon. Snijd hem in vieren, verwijder de harde kern en snijd hem in stukken. Doe de bloemkool in een magnetrondoos en kook deze 4 minuten op 1000 Watt, totdat ze bijna beetgaar zijn. Straks koken ze nog eventjes verder in het water.
  2. Snijd de sjalot fijn. Verhit olijfolie in een diepe pan met een dikke bodem en bak de sjalot zachtjes een paar minuten, zonder hem te laten kleuren. Voeg de kurkuma, gember noten en nog een scheut olijfolie toe. Bak dat ongeveer 1 minuut, samen met de bloemkool erbij.
  3. Voeg dan de 0,75 liter water toe en breng de bloemkoolsoep aan de kook. Haal de pan van het vuur.
  4. Pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer. Dat hoeft niet te lang, er mogen nog best wat stukjes achterblijven.
  5. De bloemkoolsoep smaakt nu nog flauw. Breng het op smaak met peper en zeezout. Voeg toe, roer en proef. Herhaal dit totdat hij echt lekker smaakt.
  6. Verdeel de bloemkoolsoep over de kommen. Strooi de koriander erover en wat extra cashewnoten. Je kunt er ook nog een geroosterd plakje spelt-brood bij serveren.
SupersnelGezond.nl