Het miso soep recept

Miso soep
Miso soep (rijk gevuld)
Stemmen: 23
Score: 4.04
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Miso soep
Miso soep (rijk gevuld)
Stemmen: 23
Score: 4.04
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng eerst in een middelgrote pan de 500 ml water aan de kook. Doe er de fijngehakte knoflook en de geraspte gember bij. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd deze in dunne kleine stukjes.
  2. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 minuut koken. Snijd ondertussen de vis in stukken.
  3. Voeg de vis toe, samen met de peultjes.
  4. Breng alles weer aan de kook en schep en laat het dit keer 2 minuten doorkoken. Snijd ondertussen de paprika, paksoi, bosuitjes en peper.
  5. Doe de paprika, paksoi, bosuitjes en peper erbij en kook alles nog een minuut.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de instant misosoep pasta toe. Roer het geheel nog even goed door.
  7. Leg in grote soepkommen of diepe grote borden wat taugé en schenk de soep erover.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de Miso soep

Miso soep is razendsnel te bereiden en dit recept zorgt voor een heerlijk en zeer rijk gevulde miso soep. Vol verse groente en een lekker stukje vis. In plaats van vis kun je ook tofu gebruiken of je kiest ervoor om de soep te maken met ei. Ook met de groente kun je maximaal variëren, bijvoorbeeld een zak gesneden Japanse wokgroente.

Miso soep wordt ook op verschillende manieren bereid. Dit is afhankelijk van de chef en de stijl soep. Japanse recepten worden vaak bereid door de meeste groenten en vlees te koken in de pruttelende dashi, in het bijzonder champignons, daikon, wortels, aardappelen, tofu, en vis.

Laat de miso pasta niet koken. Koken verandert de smaak en doodt heilzame bacteriën en vermindert de gezondheidsvoordelen van biologisch actieve miso pasta.

Zodra de groenten gaar zijn haal je de pan van het vuur en voeg je de miso pasta toe aan de in de soep. Vervolgens worden alle overige ongekookte ingrediënten toegevoegd, en het gerecht wordt geserveerd.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De miso soep en witte rijst vormen de centrale gerechten uit de traditionele Japanse ontbijt. De soep is al vele eeuwen een favoriet van gewone mensen en de koninklijke.

Natuurlijk eten Japanners ook andere dingen als ontbijt. Ze zijn wel allemaal vrij klein. Sommige zijn voorzien van ei, vis, en natto dat is een gefermenteerde sojabonen. De soep wordt meestal geserveerd in lak kommen met deksels en worden rechtstreeks gedronken uit de kom. De vaste ingrediënten worden gegeten met stokjes.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.