Wortel mango yoghurt kokos smoothie
Spread the love!

Over het wortel mango yoghurt kokos smoothie recept

Dit wortel mango yoghurt kokos smoothie recept heb ik niet zelf bedacht. Dit smoothie recept kreeg ik via een collega van een goede vriendin van mij. En? Een blijvertje! Ja, de smoothie. De vriendin ook. Collega mag ook blijven, die ken ik alleen (nog) niet. Maar goed, even over het recept. Superlekker!

Ik was om nog een reden superblij met dit recept. Het is namelijk weer een smoothie recept zonder banaan en/of avocado. Niet dat banaan of avocado niet goed zou zijn, maar ik heb al veel recepten waar banaan en/of avocado in zit.

In dit recept zorgt de yoghurt voor dat lekkere romige effect in de smoothie. Gezien ik alleen de lijst met ingrediënten kreeg, heb ik zelf een leuke verhouding gekozen. Ook heb ik, in plaats van de kaneel en kardemom, gekozen voor de speculaaskruiden. Daar zit ook kaneel en kardemom in en die speculaaskruiden had ik al in huis.

Qua Griekse yoghurt, kreeg ik als tip om de 0% vet variant te pakken. Een prima keuze. Er bestaat ook een 10% vet versie van dat merk en dit zijn de verschillen.

Voedingswaarden per 100 gram 0% vet 10% vet
Energie (kcal) 61 130
Vet (gram) 0,3 10
Waarvan verzadigd (gram) 0,2 6,8
Koolhydraten (gram) 5,2 3,7
Waarvan suikers (gram) 5,2 3,7
Eiwitten (gram) 9,3 6,4
Zout (gram) 0,2 0,15

Hier zie je duidelijk het verschil qua vet. Zo bevat de 0% vet variant ook meer eiwitten per 100 gram yoghurt en minder calorieën. Wel meer suiker. Meer suiker?! Dat is toch slecht?! Nee hoor, dat zal ik even toelichten.

Het gaat sowieso om de suikers die van nature aanwezig zijn. Er is dus geen suiker toegevoegd. Suiker is ook niet slecht, eet het gewoon met mate. Hier gaat het echter vaak mis, we eten het niet met mate. Dít is wel een probleem. Net als met vet. Vet is ook niet slecht, maar eet het met mate. In de praktijk blijkt dat echter ook nog niet zo makkelijk. De gemiddelde Nederlander eet ook nog steeds te veel verzadigd vet.

Je weet nu in elk geval het verschil tussen de twee varianten youghurt. Je zou dus kunnen kiezen voor de 10% vet variant. Of dat een beter keuze is, hangt af van de rest van je eetpatroon.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Maar, genoeg gekletst. Deze wortel mango yoghurt kokos smoothie is vooral ook erg lekker. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Het wortel mango yoghurt kokos smoothie recept

Wortel mango yoghurt kokos smoothie
Wortel mango yoghurt kokos smoothie
Stemmen: 12
Score: 4.42
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Wortel mango yoghurt kokos smoothie
Wortel mango yoghurt kokos smoothie
Stemmen: 12
Score: 4.42
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de yoghurt in de blender.
  2. Voeg het water toe.
  3. Voeg de wortelen toe.
  4. Schil de mango en voeg het vruchtvlees toe.
  5. Voeg de speculaaskruiden en de geraspte kokos toe.
  6. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale wortel mango yoghurt kokos smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

    1. Dag Martine, Ikzelf ontbijt altijd met een smoothie in plaats van een boterham met beleg of iets dergelijks. Zelf zou ik geen smoothie nuttigen in plaats van een avondmaaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *