Het komkommer banaan kakivrucht smoothie recept

Komkommer banaan kakivrucht smoothie
Komkommer banaan kakivrucht smoothie
Stemmen: 6
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer banaan kakivrucht smoothie
Komkommer banaan kakivrucht smoothie
Stemmen: 6
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de komkommer in stukken en doe deze in de blender.
  2. Schil de banaan en breek deze in tweeën. Voeg deze ook toe aan de blender.
  3. Snijd de kakivrucht (ofwel de sharonvrucht) in stukken en voeg deze ook toe aan de komkommer en banaan. Je hoeft de kakivrucht niet te schillen. Wel even goed wassen natuurlijk.
  4. Voeg als laatste een glas water toe en zet de blender aan. Blend het geheel tot een egale komkommer banaan kakivrucht smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de komkommer banaan kakivrucht smoothie

De kakivrucht is nog redelijk onbekend in Nederland. De kaki komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan. Wereldwijd wordt de kaki gekweekt in de subtropen en in de tropen hoger dan 1000 meter. Ook zijn er berichten dat de origine van de kaki in China ligt.

De kakivrucht ziet eruit als een grote, geeloranje tomaat met groene kroonblaadjes en heeft geleiachtig vruchtvlees met 2 tot 8 oneetbare pitten. Kakivruchten bevatten in harde toestand, zelfs wanneer ze al mooi oranje-rood gekleurd zijn, zeer veel tannine. Dat zorgt voor een bijzondere wrange smaak. Wijndrinkers kennen de term tannine vast wel. Een hoog tanninegehalte in wijn zorgt ook voor een wrange smaak. De kakivrucht moet daarom narijpen en zacht worden. Daardoor verdwijnen de tannines volledig en wordt de vrucht zeer zoet en aromatisch.

Een kaki is rijp als de schil oranjerood is, ze zijn dus al eetrijp als je ze koopt. Ook zeer rijp is de vrucht lekker, dan ziet hij er een beetje glazig uit.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Er bestaat ook een sharonvrucht. De sharonvrucht is een veredelde kakivrucht en wordt geteeld in Israël en kreeg zijn naam van de Sharon-vallei, het dal waar hij geteeld wordt. Een sharonvrucht mist de nadelen van de kaki. De vrucht bevat geen pitten en tannine, hoeft daarom niet overrijp te worden gegeten en smaakt ook goed wanneer het vruchtvlees nog een vrij stevige structuur heeft.

De sharonvrucht is vooral rijk aan vitamine A. Qua vezels valt de vrucht een beetje tegen. De sharonvrucht bevat 0,5 gram vezels per 100 gram. Gelukkig wordt dat in deze smoothie gecompenseerd door de banaan. Die bevat zelfs 1,9 gram vezels per 100 gram.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.