Het paksoi banaan mango kokoswater smoothie recept

Paksoi banaan mango kokoswater smoothie
Paksoi banaan mango kokoswater smoothie
Stemmen: 12
Score: 4.58
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Paksoi banaan mango kokoswater smoothie
Paksoi banaan mango kokoswater smoothie
Stemmen: 12
Score: 4.58
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Hoe maak je de paksoi banaan mango kokoswater smoothie? Natuurlijk is het weer heel simpel.
  2. Snijd de paksoi in grove stukken en doe deze in de blender.
  3. Schil de banaan en voeg deze toe aan de paksoi.
  4. Schil de mango en doe het vruchtvlees bij de paksoi en de banaan. Het schillen van een mango kan heel makkelijk. Zie hiervoor het YouTube filmpje bij dit groene smoothie recept. In het filmpje hieronder zie je heel kort hoe het gemakkelijk kan.
  5. Snijd de limoen door midden en knijp het sap eruit boven de blender.
  6. Rasp vervolgens de gember en voeg die ook toe.
  7. Voeg als laatste het kokoswater toe.
  8. Blend het geheel tot een egale groene smoothie. Klaar is je paksoi banaan mango kokoswater smoothie! Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de paksoi banaan mango kokoswater smoothie

Deze paksoi banaan mango kokoswater smoothie is met stip binnengekomen in mijn persoonlijke top 10! Wat is deze groene smoothie lekker zeg!

Er waren twee dingen die mij de inspiratie gaven voor deze groene smoothie:

Als eerste dus het artikel over calcium. Daarin bleek uit het wetenschappelijke onderzoek dat de bioavailability (opname vermogen van je lichaam) van calcium uit paksoi 53,8% is. Van de calcium in paksoi, neem je dus iets meer dan de helft op. Dat is een stuk meer dan de bioavailability van melk, die is slechts 32,1%.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Toen bedacht ik me ineens dat ik helemaal nog niet zoveel recepten heb met paksoi en slechts 1 groene smoothie met paksoi. De hoogste tijd dus voor een groene smoothie met paksoi, dacht ik toen :-).

Maar ja, wat is dan een lekker recept? Toen moest ik denken aan het feit dat paksoi iets is wat van oorsprong uit Azië komt. Terugdenkende aan Thailand, begon ik te dagdromen over de Thaise smaken en invloeden. Zo ben ik op de banaan, mango, gember en kokoswater gekomen.

Ikzelf was echt meer dan aangenaam verrast door het resultaat. Vandaar dat deze paksoi banaan mango kokoswater smoothie per direct in mijn persoonlijke top 10 terecht is gekomen!

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.