Paksoi banaan mango kokoswater smoothie
Spread the love!

Over de paksoi banaan mango kokoswater smoothie

Deze paksoi banaan mango kokoswater smoothie is met stip binnengekomen in mijn persoonlijke top 10! Wat is deze groene smoothie lekker zeg!

Er waren twee dingen die mij de inspiratie gaven voor deze groene smoothie:

Als eerste dus het artikel over calcium. Daarin bleek uit het wetenschappelijke onderzoek dat de bioavailability (opname vermogen van je lichaam) van calcium uit paksoi 53,8% is. Van de calcium in paksoi, neem je dus iets meer dan de helft op. Dat is een stuk meer dan de bioavailability van melk, die is slechts 32,1%.

Toen bedacht ik me ineens dat ik helemaal nog niet zoveel recepten heb met paksoi en slechts 1 groene smoothie met paksoi. De hoogste tijd dus voor een groene smoothie met paksoi, dacht ik toen :-).

Maar ja, wat is dan een lekker recept? Toen moest ik denken aan het feit dat paksoi iets is wat van oorsprong uit Azië komt. Terugdenkende aan Thailand, begon ik te dagdromen over de Thaise smaken en invloeden. Zo ben ik op de banaan, mango, gember en kokoswater gekomen.

Ikzelf was echt meer dan aangenaam verrast door het resultaat. Vandaar dat deze paksoi banaan mango kokoswater smoothie per direct in mijn persoonlijke top 10 terecht is gekomen!

Het paksoi banaan mango kokoswater smoothie recept

Paksoi banaan mango kokoswater smoothie
Paksoi banaan mango kokoswater smoothie
Stemmen: 12
Score: 4.58
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Paksoi banaan mango kokoswater smoothie
Paksoi banaan mango kokoswater smoothie
Stemmen: 12
Score: 4.58
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Hoe maak je de paksoi banaan mango kokoswater smoothie? Natuurlijk is het weer heel simpel.
 2. Snijd de paksoi in grove stukken en doe deze in de blender.
 3. Schil de banaan en voeg deze toe aan de paksoi.
 4. Schil de mango en doe het vruchtvlees bij de paksoi en de banaan. Het schillen van een mango kan heel makkelijk. Zie hiervoor het YouTube filmpje bij dit groene smoothie recept. In het filmpje hieronder zie je heel kort hoe het gemakkelijk kan.
 5. Snijd de limoen door midden en knijp het sap eruit boven de blender.
 6. Rasp vervolgens de gember en voeg die ook toe.
 7. Voeg als laatste het kokoswater toe.
 8. Blend het geheel tot een egale groene smoothie. Klaar is je paksoi banaan mango kokoswater smoothie! Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

9 Commentaar

 1. Je hebt mij inmiddels ook aan de groene (en soms oranje, gele of rode) smoothies en ik vind deze ook super lekker !!
  Geheel naar recept, nou vooruit, ik gebruik meestal wel gehakte gember uit een klein potje. Deels voor het gemak maar ook omdat verse gemberwortel snel uitdroogt. Er zit wel wat conserveermiddel (kaliumsorbaat) in, maar veel zal het niet zijn want het is ook niet onbeperkt houdbaar.
  Nu las ik pas dat er diverse manieren zijn om gember(wortel) langer te bewaren, waaronder invriezen of in zand of aarde leggen waar het zelfs kan doorgroeien. Verder kan je ook de rasp invriezen. Da’s natuurlijk wel handig omdat je dat kan voorbereiden in grotere hoeveelheid wanneer je tijd/zin hebt en bij het koken lekker door kan. Van de ingevroren rasp kan je makkelijk de benodigde hoeveelheid afbreken.

  1. Goed te horen! 😀

   De gehakte gember uit een potje is een prima alternatief. Ik zeg altijd: de conserveermiddelen zijn in de regel het probleem niet, het zijn vaak de producten waar ze inzitten (zoals koek, gebak, snoep, etc.). In dit geval is het een natuurlijk zuur van de bessen van de lijsterbes. Commercieel wordt het chemisch gemaakt via verschillende processen, maar het blijft dezelfde stof. Je mag er tot 25 mg/kg lichaamsgewicht van per dag. Zoveel gember uit een potje eet je vast niet, dat je meer dan die 25mg/kg/dag aan kaliumsorbaat binnenkrijgt ;-).

   Invriezen is inderdaad een leuke en goede tip. Mijn moeder doet dit ook.

   Let wel, ook dan blijft het “beperkt” houdbaar. Doordat de gember niet verhit is geweest, blijven enzymen nog actief. Het bederf gaat alleen vele malen langzamer dan het in de koelkast bij 4 graden zou doen. Een product dat verhit is geweest blijft zo’n 3 maanden houdbaar in de vriezer. Ik durf niet te zeggen hoe lang geraspte gember goed blijft, maar bewaar het in elk geval niet langer dan 3 maanden is mijn tip.

   1. Dank je voor je uitgebreide toelichting.
    3 maanden werd inderdaad ook aangegeven voor ingevroren geraspte gember.

 2. Hoi Carlo

  Mijn vroend is eevan overtuigd dat er meer groente dan fruit in een smootie moet. We maken er nu 1 en komen er tot het avondeten mee uit. We hebben geen honger verder🙈
  Ik vroeg me af wat hier nu het beste in is.
  Kun jij helpen?

  Groet Kim

 3. Deze is ook al zo super lekker! Ik had speciaal de ingrediënten voor deze smoothie en de spinazie, banaan, ananas, kokoswater smoothie in huis gehaald, omdat ik dan het blikje kokosmelk kon delen (ik heb dus kokosmelk gebruikt en niet kokoswater, lees je tip in de reacties net te laat, oeps). Heel blij dat ik dat heb gedaan, want ze zijn beide super en toch met net wat andere ingrediënten. Ik ben net nog maar net een week met shakes bezig en het was in het begin maar lukraak wat door elkaar gooien en maar zien wat er dan weer uit kwam. Door deze recepten kan ik het van tevoren zo inplannen dat ik verschillende soorten groenten en fruit binnenkrijg en kijk ik steeds weer uit naar de volgende shake, waar ik heel blij mee ben! Bedankt!

 4. Heel lekkere smoothie, maar bij mij was die veel groener. Ik denk dat ik volgende keer kokosmelk ipv kokoswater ga proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *