Bloemkoolrijst goreng met runderreepjes
Spread the love!

Over het bloemkoolrijst goreng met runderreepjes recept

Deze bloemkoolrijst goreng met runderreepjes is écht supersimpel en natuurlijk lekker én gezond. Het is ook nog eens koolhydraatarm. Wat wil je nog meer? 😃

Ik noem het bloemkoolrijst goreng in plaats van van nasi goreng. Nasi betekent gekookte rijst en goreng betekent gebakken. Ik had het gerecht dus ook nasi goreng kembang kol of zoiets kunnen noemen, maar dan snapt bijna niemand het meer denk ik 🙈. Ofwel, het is gebakken bloemkoolrijst geworden. Vandaar bloemkoolrijst goreng.

Jonnie Boer Vadouvan kruidenmixNasi goreng is een Indonesische creatie met Arabische kruiden. Mits ik het goed heb begrepen, hier ligt niet mijn expertise. Nu zijn er ook veel kant-en-klare nasi goreng kruidenmixen, maar ik heb toch gekozen voor de Jonnie Boer Vadouvan kruidenmix. Het is een Indiase curry met een Franse twist. Er zijn wel wat overeenkomsten, maar het lijkt verder niet echt op de kant-en-klare nasi goreng kruidenmixen. Het gerecht smaakt dus wel iets anders, maar de keuze voor de Jonnie Boer kruiden heeft ook veel voordelen. Het zijn namelijk alleen maar kruiden. Geen zout, geen suiker, geen palmvet, etc. Gewoon kruiden. Superlekker dus!

Je zou het gerecht nog verder kunnen uitbreiden met een spiegelei, atjar, saté, pindasaus, etc. Dat heb ik niet gedaan. Ik heb alleen de magere runderreepjes toegevoegd. Op die manier is het gerecht perfect in balans, vult het goed en bevat het relatief weinig calorieën. Je krijgt echter per persoon wel gewoon dik 300 gram groenten binnen. Met slechts één maaltijd zit je daarmee al fijn boven de gestelde ondergrens van minimaal 250 gram groenten per dag. Ideaal!

Aan het recept voeg ik bewust geen extra zout toe. Er zit al genoeg zout in de sojasaus. Eén eetlepel bevat namelijk al zo’n 2 gram zout. Dat is dus 1 gram zout per persoon. Meer dan genoeg.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het bloemkoolrijst goreng met runderreepjes recept

Bloemkoolrijst goreng met runderreepjes
Bloemkoolrijst goreng met runderreepjes
Stemmen: 35
Score: 3.77
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bloemkoolrijst goreng met runderreepjes
Bloemkoolrijst goreng met runderreepjes
Stemmen: 35
Score: 3.77
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Maak eerst de rode peper uit het nasi bami groentepakket schoon. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
 2. Hak de peper in kleine stukjes.
 3. Maak de knoflook schoon en hak deze ook fijn.
 4. Doe een eetlepel kokosolie in de pan en zet deze op hoog vuur.
 5. Voeg hier de runderreepjes aan toe.
 6. Voeg de sojasaus, knoflook, rode peper en de Jonnie Boer Vadouvan kruidenmix toe aan het vlees.
 7. Roerbak dit ongeveer 2 minuten, totdat het vlees bruin begint te worden.
 8. Haal vervolgens de taugé uit het nasi bami groentepakket en leg deze even apart.
 9. Doe de rest van de groenten bij de runderreepjes.
 10. Roerbak dit ongeveer 2 minuten.
 11. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe.
 12. Roerbak het geheel nog zo'n 2 minuten.
 13. Voeg de taugé als laatste toe en schep het geheel nog een paar keer om.
 14. Verdeel de bloemkoolrijst goreng met runderreepjes over de borden.
 15. Garneer het met een beetje sambal en de gebakken uitjes.
 16. Klaar is de bloemkoolrijst goreng met runderreepjes. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

  1. Goed te horen! Ja, stiekem eet je toch ruim 300 gram groenten per persoon en dat vult behoorlijk. Wel supergezond 👍😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *