Het tuinbonen met tomaat en feta recept

Tuinbonen met tomaat en feta
Tuinbonen met tomaat en feta
Stemmen: 70
Score: 3.74
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Tuinbonen met tomaat en feta
Tuinbonen met tomaat en feta
Stemmen: 70
Score: 3.74
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Breng water aan de kook en voeg de tuinbonen toe. Kook de tuinbonen in 7-9 minuten beetgaar. Dit geldt voor de tuinbonen uit de vriezer.
 2. Snijd de tomaten in blokjes.
 3. Snipper het uitje fijn.
 4. Hak de teentjes knoflook fijn.
 5. Snijd de feta in blokjes.
 6. Doe wat olijfolie in een steelpannetje en fruit het uitje samen met de knoflook. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en verwarm de tomaten kort.
 7. Giet de tuinbonen af en doe ze bij de tomaten.
 8. Voeg hier ook de blokjes feta aan toe.
 9. Pluk de muntblaadjes van de takjes en scheur de blaadjes in stukjes. Voeg deze toe aan de tuinbonen met tomaat en feta.
 10. Breng het geheel op smaak met wat peper.
 11. Hussel het geheel goed door elkaar.
 12. Klaar is het tuinbonen met tomaat en feta gerecht.
 13. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de tuinbonen met tomaat en feta

Deze tuinbonen met tomaat en feta is een lekker fris gerecht, het doet mediterraans aan. Misschien wel door de combi van tuinbonen, tomaat en feta.

Tuinbonen worden al zeer lang verbouwd en werden al in 6000 v.Chr. in het Middellands Zeegebied gegeten. De zaden waren toen echter nog vrij klein en zijn voor het eerst gevonden bij archeologische opgravingen bij Nazareth in Israël. In Europa wordt al voor 1492 melding gemaakt van de tuinboon. In Nederland wordt traditioneel de tuinboon met bonenkruid gegeten. Dit is dus wel een compleet ander recept geworden, maar minstens zo lekker!

Ik kies voor diepvries tuinbonen in dit recept. Ik vind ze mooier van kleur en er is niets aan toegevoegd. Aan tuinbonen in een potje wordt nog wat zout toegevoegd. Dat is op zich niet erg, want zoveel is dat niet, maar ik geef toch de voorkeur aan diepvries tuinbonen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Voor de feta kies ik bewust voor de schapen- en geitenmelk variant. Je hebt ook koemelk feta, maar die vind ik minder lekker.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.