• Tuinbonen met tomaat en feta

Het tuinbonen met tomaat en feta recept

Tuinbonen met tomaat en feta
Tuinbonen met tomaat en feta
Stemmen: 40
Score: 3.78
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Tuinbonen met tomaat en feta
Tuinbonen met tomaat en feta
Stemmen: 40
Score: 3.78
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng water aan de kook en voeg de tuinbonen toe. Kook de tuinbonen in 7-9 minuten beetgaar. Dit geldt voor de tuinbonen uit de vriezer.
  2. Snijd de tomaten in blokjes.
  3. Snipper het uitje fijn.
  4. Hak de teentjes knoflook fijn.
  5. Snijd de feta in blokjes.
  6. Doe wat olijfolie in een steelpannetje en fruit het uitje samen met de knoflook. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en verwarm de tomaten kort.
  7. Giet de tuinbonen af en doe ze bij de tomaten.
  8. Voeg hier ook de blokjes feta aan toe.
  9. Pluk de muntblaadjes van de takjes en scheur de blaadjes in stukjes. Voeg deze toe aan de tuinbonen met tomaat en feta.
  10. Breng het geheel op smaak met wat peper.
  11. Hussel het geheel goed door elkaar.
  12. Klaar is het tuinbonen met tomaat en feta gerecht.
  13. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de tuinbonen met tomaat en feta

Deze tuinbonen met tomaat en feta is een lekker fris gerecht, het doet mediterraans aan. Misschien wel door de combi van tuinbonen, tomaat en feta.

Tuinbonen worden al zeer lang verbouwd en werden al in 6000 v.Chr. in het Middellands Zeegebied gegeten. De zaden waren toen echter nog vrij klein en zijn voor het eerst gevonden bij archeologische opgravingen bij Nazareth in Israël. In Europa wordt al voor 1492 melding gemaakt van de tuinboon. In Nederland wordt traditioneel de tuinboon met bonenkruid gegeten. Dit is dus wel een compleet ander recept geworden, maar minstens zo lekker!

NIEUW! Het Supersnel Gezond receptenboek Gezonde keuzes, simpel gemaakt is vanaf nu al te bestellen.

Ik kies voor diepvries tuinbonen in dit recept. Ik vind ze mooier van kleur en er is niets aan toegevoegd. Aan tuinbonen in een potje wordt nog wat zout toegevoegd. Dat is op zich niet erg, want zoveel is dat niet, maar ik geef toch de voorkeur aan diepvries tuinbonen.

Voor de feta kies ik bewust voor de schapen- en geitenmelk variant. Je hebt ook koemelk feta, maar die vind ik minder lekker.

Dit recept is #carloproof

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt het #carloproof en dat is ook dé reden waarom zoveel mensen zoveel baat hebben bij dit eetpatroon.

Vragen?

Vragen? Stel ze gerust! Dat kan hieronder.

Groetjes, Carlo

Groene smoothie iPhone app
2016-04-20T13:20:10+00:00 Avondeten, Glutenvrij, Koolhydraatarm|28 Comments

28 Comments

  1. Jörg 23 juni 2017 at 18:04 - Reply

    Beste Carlo,
    In je tuinbonenrecept, dat me trouwens heel lekker lijkt, kies je voor diepvries i.p.v. uit het potje. Waarom suggereer je geen verse tuinbonen. Dan weet je zeker dat je goed zit. Misschien een tip?

    • Carlo 24 juni 2017 at 12:20 - Reply

      Dag Jörg,

      Dankjewel voor je berichtje. Verse tuinbonen zijn vaak minder gemakkelijk verkrijgbaar. Dat is een reden en verse tuinbonen moet je eerst doppen en dan nog iets langer koken. Elk recept op Supersnel Gezond is binnen 15 minuten te bereiden en met verse tuinbonen loop het risico dat het iets langer gaat duren om het gerecht te bereiden. Niet erg natuurlijk, als je de tijd hebt. Het past dan alleen niet meer binnen mijn concept.

      Het verschil tussen vers en diepvries is overigens verwaarloosbaar klein, kijkende naar de voedingstoffen. Dat maak de keuze voor diepvries dus snel én nog steeds gezond.

      Groetjes, Carlo

  2. Kruize 25 maart 2017 at 19:53 - Reply

    Ik gebruik sinds enige dagen tuinbonen tegen rusteloze benen en het helpt echt, geen tyroe4p meer van de arts weer gewoon gezond leven.

    • Carlo 26 maart 2017 at 12:19 - Reply

      Gezond leven kan inderdaad zo ontzetten veel goed doen. Fijn te horen dat je zoveel baat erbij hebt.

  3. Chantal 12 september 2016 at 21:00 - Reply

    Heerlijk!! Ook makkelijk te ‘halveren’ naar een 1-persoons maaltijd als mijn vriend avonddienst heeft.

    • Carlo 13 september 2016 at 08:07 - Reply

      😀 Goed te horen!

  4. Annabel 19 juli 2016 at 19:19 - Reply

    Het is een superlekker gerecht lekker fris , ik heb het geserveerd met stokbrood

    • Carlo 20 juli 2016 at 09:21 - Reply

      Goed te horen! Een klein beetje stokbrood erbij kan prima. Wel volkoren stokbrood toch? 😉

  5. Herma 13 juli 2016 at 18:20 - Reply

    Heerlijk gerecht. Elke keer als ik verse tuinbonen in mijn groentetas heb, maak ik dit gerecht ermee! Ik vond tuinbonen nooit lekker, maar dat komt dus omdat ze uit blik kwamen en met bonenkruid gemaakt werden (bah). Ik doe er alleen wel beduidend minder feta in.
    Tip: Niet genoeg tuinbonen? Bak er dan wat courgette bij. Dat past echt uitstekend bij het smakenpalet.

    • Carlo 13 juli 2016 at 21:03 - Reply

      Wat goed te horen. Minder feta mag altijd. En dankjewel voor de leuke goede tip!

  6. Yolande 9 juni 2016 at 18:46 - Reply

    Wat een onverwachte heerlijke
    combinatie van smaken. Een heerlijke maaltijd, die zeker vaker op tafel komt.

    • Carlo 9 juni 2016 at 18:51 - Reply

      Goed te horen dat het recept zo in de smaak valt! Dankjewel voor je berichtje.

  7. Mariska 17 mei 2016 at 16:24 - Reply

    Deze salade is ook erg lekker met blauwe kaas (bijvoorbeeld Danish Blue) in plaats van met feta en munt. Geeft net iets meer pit.

    • Carlo 17 mei 2016 at 16:39 - Reply

      Leuke tip! Dankjewel voor het delen.

  8. nicole 1 april 2016 at 20:48 - Reply

    Wat een heerlijke combinatie aan smaken! Ik heb inmiddels het boek ‘een bron van energie’, in huis, een boek boordevol gezonde variaties en binnen no time op je bord. Dank, Carlo!

    • Carlo 2 april 2016 at 12:07 - Reply

      Gefeliciteerd met je aankoop en dankjewel voor het leuke berichtje! Groetjes, Carlo

  9. Lisa 8 februari 2016 at 19:11 - Reply

    Who wat een super lekker recept! Ga ik zeker vaker maken.

    • Carlo 8 februari 2016 at 19:22 - Reply

      Goed te horen! 😀

  10. Elisa 5 oktober 2015 at 18:55 - Reply

    Heerlijk, echt een aanrader!!

  11. Sandra 23 september 2015 at 08:23 - Reply

    Hoi,

    Heb even een vraagje.
    Eet je dit warm of koud?
    Mijn man en ik eten vanavond niet tegelijk namelijk.

    Groetjes Sandra

    • Carlo 23 september 2015 at 09:51 - Reply

      Hoi Sandra, alleen de tuinbonen zijn warm. Je kunt dus twee dingen doen. Je kunt het geheel af laten koelen en koud eten (ook erg lekker) of slechts de helft van de tuinbonen opwarmen zodat jij of je man later de andere helft opwarmt en toevoegt aan de rest. Groetjes, Carlo

  12. Maria 26 augustus 2015 at 17:13 - Reply

    Ook weer zo’n heerlijk gerecht, verrassende combinatie.

  13. Miranda 16 augustus 2015 at 10:07 - Reply

    Gewoon eens proberen na succeservaringen met andere recepten 🙂

  14. G vam Munster 13 augustus 2015 at 21:57 - Reply

    Heerlijk gerecht,heb er kippe stukjes bij gegeten.
    Snel te bereiden.

  15. Miranda 10 augustus 2015 at 18:13 - Reply

    Net gehad, super lekkere combinatie van smaken!! Dat terwijl ik niet eens van tuinbonen houd…heel lekker!

    • Carlo 11 augustus 2015 at 12:12 - Reply

      Cool! Had iemand het dan voor je gemaakt, of dacht je: “Ach ik test het een keertje?”

Leave A Comment