Over het zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar recept

Deze zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar is weer zo’n lekker simpel, snel te bereiden eenpansgerecht. Boordevol groenten! Per persoon bevat het 360 gram groenten. Zo wordt het wel heel makkelijk én lekker om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten te scoren.

Er zit één nadeeltje aan dit recept: bewerkt vlees. Het is eigenlijk beter om bewerkt vlees te vermijden en gehakt valt ook onder bewerkt vlees. Je zou er dus beter voor kunnen kiezen om een biefstukje zelf in reepjes te snijden. Maar, een enkele keer kiezen voor bewerkt vlees zal je ook weer niet de kop kosten. Vandaar dat ik er in dit geval toch voor gekozen heb om gehakt te gebruiken.

Wel kies ik heel doelbewust voor biologische rundertartaar. De biologische versie is minder vet. Niet dat ik bang ben voor vet, maar ik houd altijd wel rekening met het totaal aantal calorieën dat in een gerecht zit. De biologische variant bevat een kleine 50 kcal minder vergeleken bij de reguliere variant. Niet wereldschokkend, maar toch net voldoende voor mij om te kiezen voor de biologische variant.

Wat een groter verschil is, is het verschil tussen gehakt en tartaar. Gewoon gehakt bevat 230 kcal. Mager rundergehakt bevat 190 kcal. In het geval van deze twee, maakt het niet uit of je voor biologisch of regulier gehakt gaat. De reguliere rundertartaar bevat 175 kcal en de biologische variant 130 kcal. Kortom, door gewoon gehakt in dit gerecht te vervangen door biologische tartaar, bespaar je 150 kcal per persoon. Daarvoor heb je bijna een boterham met kaas of een gemiddeld tussendoortje. Het is dus een simpele manier om even snel wat calorieën te besparen.

Maar! Het is vooral erg lekker 😋👍.

Het zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar recept

Zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar
Zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar
Stemmen: 11
Score: 4.18
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar
Zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar
Stemmen: 11
Score: 4.18
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snipper de ui.
 2. Doe de olijfolie in de pan.
 3. Voeg de ui toe.
 4. Fruit de ui kort.
 5. Voeg het rundertartaar toe en bak het rul.
 6. Voeg gelijk ook de tomatenpuree, komijn, oregano, zout en peper toe.
 7. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze toe.
 8. Spoel de zwarte bonen af en voeg deze toe.
 9. Zodra de rundertartaar mooi gaar is, kun je de bloemkoolrijst toevoegen.
 10. Roer de bloemkoolrijst door het gerecht en haal de pan gelijk van het vuur. De bloemkoolrijst hoe niet gegaard te worden. Het moet alleen even opgewarmd worden.
 11. Klaar is de zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Diëten focussen op hetgeen ze uniek maakt, niet op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Daarom werken diëten niet of slechts tijdelijk. Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Hoe werkt het dan wel? De harde realiteit is dat afvallen niet leuk is, maar... het is wél mogelijk. Ben je klaar met het gejojo? Wil je nu eindelijk blijvend resultaat? Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak? Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.