Zomerse watermeloensalade met spekjes
Spread the love!

Over het zomerse watermeloensalade met spekjes recept

Deze zomerse watermeloensalade met spekjes is een heerlijke salade om als bijgerecht te serveren, bijvoorbeeld tijdens een BBQ. Het is een lekkere frisse salade die snel en simpel te bereiden is. Ook bevat de complete salade slechts zo’n 550 kcal.

Ook valt deze zomerse watermeloensalade met spekjes nog net in de categorie koolhydraatarm. Als je een koolhydraatarm dieet volgt, dan beperk je het aantal koolhydraten dat je eet en drinkt. Er is eigenlijk geen goede definitie van het koolhydraatarm dieet.

De American Academy of Family Physicians geeft de volgende definitie van een koolhydraatarm dieet: “Koolhydraatarme diëten beperken de calorische inname door het verminderen van de consumptie van koolhydraten tot 20 tot 60 g per dag (meestal minder dan 20 procent van de dagelijkse calorische inname)”.

Die laatste zin betekent minder dan 20 En%. Dat is voor iemand die 2.000 kcal per dag eet dus minder dan 100 gram koolhydraten.

Deze salade bevat per persoon zo’n 25 gram koolhydraten. Hiermee lukt het dus nog steeds met gemak om onder die 100 gram koolhydraten per dag te blijven.

Je hoeft trouwens helemaal niet bang te zijn voor koolhydraten. Kijk, cola en snoep kun je beter laten staan, maar word alsjeblieft niet bang voor een banaan 😉. Zo simpel is het natuurlijk wel. Koolhydraten zijn niet ongezond of slecht. De vorm waarin je ze nuttigt is bepalend. En ja, veel mensen eten vaak koolhydraten in een vorm die je beter kunt vermijden. Zoals: witbrood, witte pasta, witte rijst, patat, frisdrank, vruchtensap, chips, gebak, snoep, etc. Dat betekent echter niet dat een volkorenboterham of een stukje fruit slecht zou zijn. Het is dus eigenlijk heel simpel.

Enjoy!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het zomerse watermeloensalade met spekjes recept

Zomerse watermeloensalade met spekjes
Zomerse watermeloensalade met spekjes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Zomerse watermeloensalade met spekjes
Zomerse watermeloensalade met spekjes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Bak de spekjes in een pan met een anti-aanbaklaag.
 2. Schil ondertussen de sinaasappel en snijd de partjes in stukjes.
 3. Snijd de tomaten in blokjes.
 4. Snijd de watermeloen in blokjes.
 5. Hak de basilicum fijn.
 6. Meng de spekjes, sinaasappel, tomaten en watermeloen en garneer met de basilicum.
 7. Klaar is je zomerse watermeloensalade met spekjes! Eet smakelijk!
 8. PS doordat de spekjes al behoorlijk zout en vet zijn van zichzelf, is extra toevoegen van zout en/of olie niet nodig.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

 1. Een paar weken geleden al gesmuld van de watermeloensalade. Geserveerd op een verjaardag kreeg
  Ik er nog meer fans bij.
  Ook de zwarte bonenschotel met tartaar is smakelijk.
  Maar het allerfijnst van al je recepten, Carlo, is dat ze met een kwartiertje op tafel staan!
  Groetjes van Wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *