Schil de aubergine en snijd deze in blokjes. Doe de aubergine met 2 eetlepels water in de magnetrondoos en zet de magnetron op 1000 Watt en 5-6 minuten.
Zet een grote wok op het vuur met wat olijfolie. Doe de gesneden uien erbij. Zodra de uien glazig worden kun je knoflook persen en nog heel even meebakken.
Zodra de uien echt glazig zijn kun je de tomaten uit het blik erbij doen. Zet het vuur laag.
Maak nu de kruidenmix van de gember, peper, komijn, garam masala en kurkuma. Hak ook alvast de koriander.
Tegen die tijd is de aubergine wel al klaar, haal die dan uit de magnetron en zet de oven op voorverwarmen voor de de patak als je die erbij wilt eten.
Doe de aubergine in een hoge beker waar je met een staafmixer in kunt komen. Voeg de kruidenmix er aan de toe en mix het geheel tot een mousse. Doe het erna in de wok, bij de tomaten.
Roer het geheel nog even goed door samen met het grootste deel van de koriander.
Nu is de rijst ook klaar. Verdeel alles over de borden.
Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met naan (Indiaas brood).