Spruitjes met spekjes en zongedroogde tomaten
Servings
2personen
Cook Time
15minuten
Servings
2personen
Cook Time
15minuten
Ingredients
Instructions
  1. Zet als eerste een pan met een laagje water op het vuur. Hang er een stoommand in en doe de deksel op de pan.
  2. Nu heb je 5 minuten de tijd om van alle spruitjes de steeltjes eraf te snijden en ze te halveren. Als je dat binnen 5 minuten redt, dan is het gerecht netjes binnen de 15 minuten klaar.
  3. leg de spruitjes vervolgens in de stoommand en stoom ze 5 minuten.
  4. Zet een braadpan op het vuur en doe hier de spekjes in. Begin vervolgens gelijk met het snijden van de sjalotjes. Snijd ze in de lengte doormidden en snijd ze vervolgens in dunne halve maantjes.
  5. Giet het vet uit de braadpan en laat de spekjes in de pan. Voeg vervolgens de sjalotjes toe aan de spekjes en zet de pan terug op het vuur.
  6. Snijd nu de semi zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  7. Nu ben je als het goed is zo’n 5 minuten verder en kun je de spruitjes bij de spekjes en de sjalotjes doen. Voeg ook gelijk de stukjes zongedroogde tomaten toe. Doe een deksel op de pan en smoor het geheel nog 1-2 minuten.
  8. Pers een halve eetlepel citroensap uit de citroen en voeg deze op het laatst toe aan het gerecht. Hussel het geheel nog even goed door elkaar en klaar zijn de spruitjes met spekjes en zongedroogde tomaten.
SupersnelGezond.nl