Rode bietensoep met feta
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vegetarisch
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
1
theelepel
dille
gedroogde topjes
150
gram
feta
30
gram
hazelnoten
1
teentje
knoflook
1
eetlepel
olijfolie
1
beetje
peper
500
gram
rode bieten
voorgekookt
1
stuk
ui
750
ml
water
1
beetje
zout
Instructies
Doe 750 ml water in een waterkoker en zet de waterkoker aan.
Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes.
Hak het teentje knoflook fijn.
Schenk een eetlepel olijfolie in een hoge pan.
Fruit in deze pan de ui en de knoflook.
Voeg vervolgens het kokende water toe en de rode bieten.
Breng het geheel opnieuw aan de kook.
Hak ondertussen de hazelnoten in grove stukken.
Blend het geheel vervolgens met een staafmixer tot een egale soep.
Voeg de dille toe en breng het geheel op smaak met een beetje peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen.
Verbrokkel de feta en verdeel deze ook over de kommen.
Garneer met de gehakte hazelnoten en nog een klein beetje dille.
Klaar is je rode bietensoep met feta, eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl