Spinazie witte bonen tijm dip
Spread the love!

Over de spinazie witte bonen tijm dip

Een borrelplank mag ook gewoon wel eens ongezond zijn, maar deze spinazie witte bonen tijm dip is niet alleen gezond, het is ook gewoon superlekker!

Ik vul zo’n dip altijd aan met twee soorten groenten, zoals komkommer en paprika of komkommer en bloemkool. Zo eet je heel makkelijk toch weer wat groente. Daarnaast serveer ik altijd een ‘eiwitbron’. Daarmee bedoel ik een dierlijke eiwitbron. Denk bijvoorbeeld aan kippenvleugeltjes uit de oven, kaas op een toastje of gewokte garnalen.

Doe je dit? Dan heb je voor 2 personen eigenlijk gewoon een volwaardige avondmaaltijd. De dip is al meer dan 500 gram eten. Met een komkommer en een paprika erbij kom je al snel op ruim een kilo eten uit. Voeg daar nog 300 gram gewokte garnalen aan toe en dan is het echt meer dan voldoende.

Dit doen wij eigenlijk elke week wel een keertje. Vaak op vrijdag. Na een week werken snel wat lekkers op tafel en lekker kletsen en snaaien met een lekker drankje erbij.

Bonduelle ReuzenbonenVoor deze dip gebruik ik Bonduelle reuzenbonen. Reuzenbonen, de naam zegt het al, zijn groot van formaat. Hierdoor hebben ze een volle smaak en een stevige bite. Lekker in diverse gerechten. Kun je deze niet vinden in de supermarkt? Geen probleem. Je kunt ook Cannellini bonen kiezen of een andere witte boon. Het luistert in dit gerecht niet zo nauw. De boon zorgt vooral voor de binding van de dip. Zonder de bonen zou het een waterig prutje zijn. Ik gebruik bonen wel vaker om te binden. Ik gebruik ze ook vaak in een soep die ik wat dikker van structuur wil maken. Ideaal en peulvruchten zijn ook supergezond!

Ik ben benieuwd wat jij van deze dip vindt. Laat het even weten in een reactie onder het recept. Daar maak je mij weer blij mee 🤗

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het spinazie witte bonen tijm dip recept

Spinazie witte bonen tijm dip
Spinazie witte bonen tijm dip
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een borrelplank mag ook gewoon wel eens ongezond zijn, maar deze spinazie witte bonen tijm dip is niet alleen gezond, het is ook gewoon superlekker!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie witte bonen tijm dip
Spinazie witte bonen tijm dip
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een borrelplank mag ook gewoon wel eens ongezond zijn, maar deze spinazie witte bonen tijm dip is niet alleen gezond, het is ook gewoon superlekker!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Stoom de spinazie in een stoommand totdat deze slinkt. Je kunt de spinazie ook koken, maar dan verlies je alleen wat meer voedingsstoffen. Niet erg hoor, er blijft genoeg over.
  2. Knijp de spinazie uit tot een grote tennisbal en bewaar het vocht.
  3. Doe de spinazie in een blender.
  4. Voeg de gedroogde gemalen peper, komijn, olijfolie, reuzenbonen, de blaadjes van de tijm en wat zout toe.
  5. Blend het geheel tot een egale dip.
  6. Is de dip te droog? Voeg wat van het spinazievocht toe.
  7. Snijd komkommer, paprika en/of bloemkool in stukken. Deze kun je gebruiken om mee te dippen.
  8. Klaar is de spinazie witte bonen tijm dip. Eet smakelijk!
  9. Laat even in weten wat je ervan vond door een berichtje achter te laten onder het recept.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Een Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *