Over de spinazie witte bonen tijm dip
Een borrelplank mag ook gewoon wel eens ongezond zijn, maar deze spinazie witte bonen tijm dip is niet alleen gezond, het is ook gewoon superlekker!
Ik vul zo’n dip altijd aan met twee soorten groenten, zoals komkommer en paprika of komkommer en bloemkool. Zo eet je heel makkelijk toch weer wat groente. Daarnaast serveer ik altijd een ‘eiwitbron’. Daarmee bedoel ik een dierlijke eiwitbron. Denk bijvoorbeeld aan kippenvleugeltjes uit de oven, kaas op een toastje of gewokte garnalen.
Doe je dit? Dan heb je voor 2 personen eigenlijk gewoon een volwaardige avondmaaltijd. De dip is al meer dan 500 gram eten. Met een komkommer en een paprika erbij kom je al snel op ruim een kilo eten uit. Voeg daar nog 300 gram gewokte garnalen aan toe en dan is het echt meer dan voldoende.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Dit doen wij eigenlijk elke week wel een keertje. Vaak op vrijdag. Na een week werken snel wat lekkers op tafel en lekker kletsen en snaaien met een lekker drankje erbij.
Voor deze dip gebruik ik Bonduelle reuzenbonen. Reuzenbonen, de naam zegt het al, zijn groot van formaat. Hierdoor hebben ze een volle smaak en een stevige bite. Lekker in diverse gerechten. Kun je deze niet vinden in de supermarkt? Geen probleem. Je kunt ook Cannellini bonen kiezen of een andere witte boon. Het luistert in dit gerecht niet zo nauw. De boon zorgt vooral voor de binding van de dip. Zonder de bonen zou het een waterig prutje zijn. Ik gebruik bonen wel vaker om te binden. Ik gebruik ze ook vaak in een soep die ik wat dikker van structuur wil maken. Ideaal en peulvruchten zijn ook supergezond!
Ik ben benieuwd wat jij van deze dip vindt. Laat het even weten in een reactie onder het recept. Daar maak je mij weer blij mee 🤗
Het spinazie witte bonen tijm dip recept
- 1 eetlepel citroensap
- 1 beetje gedroogde gemalen rode peper
- 1 theelepel komijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 240 gram reuzenbonen
- 300 gram spinazie
- 7,5 gram tijm
- 1 beetje zout
- Stoom de spinazie in een stoommand totdat deze slinkt. Je kunt de spinazie ook koken, maar dan verlies je alleen wat meer voedingsstoffen. Niet erg hoor, er blijft genoeg over.
- Knijp de spinazie uit tot een grote tennisbal en bewaar het vocht.
- Doe de spinazie in een blender.
- Voeg de gedroogde gemalen peper, komijn, olijfolie, reuzenbonen, de blaadjes van de tijm en wat zout toe.
- Blend het geheel tot een egale dip.
- Is de dip te droog? Voeg wat van het spinazievocht toe.
- Snijd komkommer, paprika en/of bloemkool in stukken. Deze kun je gebruiken om mee te dippen.
- Klaar is de spinazie witte bonen tijm dip. Eet smakelijk!
- Laat even in weten wat je ervan vond door een berichtje achter te laten onder het recept.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Wat suf, dankjewel voor de tip! Ik ga het gelijk even aanpassen.