Turkse herdersalade (Coban salatasi)
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de 3 tomaten in blokjes. Een snelheid tipje is; snijd de tomaat niet “recht door midden”, maar net iets “schuin door het midden”. Begin net naast het roosje waar het takje aan gezeten heeft. Op die manier heeft maar 1 deel het roosje en hoef je alleen maar dat deel eruit te snijden. Niet meer uit beiden delen.
  2. Snijd vervolgens de komkommer in blokjes, de groene (langwerpige) pepers in ringetjes en de kleine rode ui in halve maantjes. Doe alles samen in een grote kom.
  3. Hier maak je een salade van door een handje munt grof te hakken, er 1 theelepel dille en 1 theelepel uienpoeder bij te doen. De dressing is heel simpel; 1 eetlepels vers citroensap plus 1 eetlepels extra vierge olijfolie over de salade heen schenken.
  4. Breng het geheel op smaak met zeezout.
  5. Het is niet nodig, maar optioneel kun je zwarte olijven toevoegen naar wens.
SupersnelGezond.nl