fbpx
 • Snelle spinazie curry

Het snelle spinazie curry recept

Snelle spinazie curry
Snelle spinazie curry
Stemmen: 21
Score: 3.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Snelle spinazie curry
Snelle spinazie curry
Stemmen: 21
Score: 3.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
 • 40 gram cashewnoten
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel Patak's Indiase Kruidenpasta Madras
 • 1 eetlepel rode wijnazijn
 • 400 gram spinazie
 • 250 gram tempeh
 • 2 stuks ui
Porties: personen
Instructies
 1. Hak als eerste de cashewnoten in stukken.
 2. Maak de ui schoon en snijd deze in dunne halve maantjes.
 3. Doe de olijfolie in een grote wok samen met de kruidenpasta en zet deze op het vuur.
 4. Voeg de ui toe en bak deze kort, totdat deze glazig wordt.
 5. Voeg een beetje water toe zodra het dreigt aan te gaan branden.
 6. Snijd de tempeh in kleine plakjes en voeg deze toe aan de ui.
 7. Roerbak het geheel enkele minuten en voeg wat rode wijnazijn toe.
 8. Voeg de spinazie in delen toe. Alles in een keer zal waarschijnlijk niet gaan.
 9. Haal de pan van het vuur zodra de spinazie goed begint te slinken.
 10. Verdeel de snelle spinazie curry over de borden en garneer het met de stukjes cashewnoten.
 11. Klaar is de snelle spinazie curry. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het snelle spinazie curry recept

Deze snelle spinazie curry recept is weer eens even iets heel anders. Het is een hele aparte combinatie van smaken, maar wel erg lekker! Verder is het gerecht 100% plantaardig. Goed voor de balans ❤️.

Tempeh, of tempé, is een goede vegetarische keuzes met voldoende ijzer en vitamine B1, maar zonder vitamine B12. Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke producten. Om deze reden wordt veganisten ook geadviseerd om een vitamine B12 supplement te slikken.

Tempeh / tempéTempeh wordt, net als tofu, van sojabonen gemaakt. Tempeh is echter gefermenteerde soja. Door het fermenteren binden de sojabonen zich aan elkaar tot een vaste koek. Tempeh is ook een stuk vaster dan tofu, je ziet de boontjes echt nog zitten. Mijn voorkeur gaat vooral uit naar tempeh vanwege het feit dat het veel meer vezels bevat dan tofu.

Vezels zorgen voor een goede stoelgang. Verder hangt het eten van vezels samen met een lager risico op hartziekten, beroerte, darmkanker, borstkanker en diabetes type 2. Gezien de meeste Nederlanders te weinig vezels binnenkrijgen is het kiezen voor tempeh, in plaat van tofu, dus een handige keuze.

Patak's Madras Indiase KruidenpastaVerder gebruik ik nog Patak’s Indiase Kruidenpasta Madras. Ook wel bekend van de Geurige lamscurry, het recept dat ik vrij recent nog online heb gezet. Het is gewoon een hele fijne kruidenpasta en het zorgt er in dit gerecht ook weer voor dat je ruim 250 groenten erg smaakvol kunt bereiden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het potje bevat best wel veel zout, namelijk  4,7 gram per 100 gram. Echter, je gebruikt maar 10 gram per persoon. Omgerekend komt dit neer op nog geen halve gram zout per persoon. Dat is dus superweinig. Het advies is overigens om niet meer dan 6 gram zout per dag te nuttigen.

Conclusie? Deze snelle spinazie curry is supergezond en ook nog eens superlekker. Top combinatie, toch? 😉👍

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

 

2 Comments

 1. Peter van 't Riet 21 maart 2018 om 21:12 - Antwoorden

  Ik ben dol op Indiaas dus hier werd ik op voorhand al weer vrolijk van. Madras is vrij pittig maar in deze verhoudingen precies goed. Leuk recept en idd weer lekker makkelijk. Is de 2e keer dat ik ‘em maak, nu met tofu ipv tempeh, omdat ik dat nog in huis had en gaat ook prima. De kunst is idd om niet meer water toe te voegen dan nodig om aanbranden te voorkomen, want uit de spinazie komt later ook nog vocht.

  • Carlo 22 maart 2018 om 11:22 - Antwoorden

   Goed te horen en dankjewel weer voor het leuke berichtje!

Geef een reactie