Snelle spinazie curry
Spread the love!

Over het snelle spinazie curry recept

Deze snelle spinazie curry recept is weer eens even iets heel anders. Het is een hele aparte combinatie van smaken, maar wel erg lekker! Verder is het gerecht 100% plantaardig. Goed voor de balans ❤️.

Tempeh, of tempé, is een goede vegetarische keuzes met voldoende ijzer en vitamine B1, maar zonder vitamine B12. Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke producten. Om deze reden wordt veganisten ook geadviseerd om een vitamine B12 supplement te slikken.

Tempeh / tempéTempeh wordt, net als tofu, van sojabonen gemaakt. Tempeh is echter gefermenteerde soja. Door het fermenteren binden de sojabonen zich aan elkaar tot een vaste koek. Tempeh is ook een stuk vaster dan tofu, je ziet de boontjes echt nog zitten. Mijn voorkeur gaat vooral uit naar tempeh vanwege het feit dat het veel meer vezels bevat dan tofu.

Vezels zorgen voor een goede stoelgang. Verder hangt het eten van vezels samen met een lager risico op hartziekten, beroerte, darmkanker, borstkanker en diabetes type 2. Gezien de meeste Nederlanders te weinig vezels binnenkrijgen is het kiezen voor tempeh, in plaat van tofu, dus een handige keuze.

Patak's Madras Indiase KruidenpastaVerder gebruik ik nog Patak’s Indiase Kruidenpasta Madras. Ook wel bekend van de Geurige lamscurry, het recept dat ik vrij recent nog online heb gezet. Het is gewoon een hele fijne kruidenpasta en het zorgt er in dit gerecht ook weer voor dat je ruim 250 groenten erg smaakvol kunt bereiden.

Het potje bevat best wel veel zout, namelijk  4,7 gram per 100 gram. Echter, je gebruikt maar 10 gram per persoon. Omgerekend komt dit neer op nog geen halve gram zout per persoon. Dat is dus superweinig. Het advies is overigens om niet meer dan 6 gram zout per dag te nuttigen.

Conclusie? Deze snelle spinazie curry is supergezond en ook nog eens superlekker. Top combinatie, toch? 😉👍

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het snelle spinazie curry recept

Snelle spinazie curry
Snelle spinazie curry
Stemmen: 47
Score: 3.47
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Snelle spinazie curry
Snelle spinazie curry
Stemmen: 47
Score: 3.47
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Hak als eerste de cashewnoten in stukken.
 2. Maak de ui schoon en snijd deze in dunne halve maantjes.
 3. Doe de olijfolie in een grote wok samen met de kruidenpasta en zet deze op het vuur.
 4. Voeg de ui toe en bak deze kort, totdat deze glazig wordt.
 5. Voeg een beetje water toe zodra het dreigt aan te gaan branden.
 6. Snijd de tempeh in kleine plakjes en voeg deze toe aan de ui.
 7. Roerbak het geheel enkele minuten en voeg wat rode wijnazijn toe.
 8. Voeg de spinazie in delen toe. Alles in een keer zal waarschijnlijk niet gaan.
 9. Haal de pan van het vuur zodra de spinazie goed begint te slinken.
 10. Verdeel de snelle spinazie curry over de borden en garneer het met de stukjes cashewnoten.
 11. Klaar is de snelle spinazie curry. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

 1. Ik ben dol op Indiaas dus hier werd ik op voorhand al weer vrolijk van. Madras is vrij pittig maar in deze verhoudingen precies goed. Leuk recept en idd weer lekker makkelijk. Is de 2e keer dat ik ’em maak, nu met tofu ipv tempeh, omdat ik dat nog in huis had en gaat ook prima. De kunst is idd om niet meer water toe te voegen dan nodig om aanbranden te voorkomen, want uit de spinazie komt later ook nog vocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *