Over het paksoistamppot recept

Deze paksoistamppot is een combinatie van Thaise en Nederlandse invloeden. Deze paksoistamppot is echt supersimpel te bereiden (binnen 15) en vet lekker! Natuurlijk ook weer supergezond. Wat wil je nog meer?

Celavita kruimige aardappelenIk kies expres de Cê­la­Vi­ta krui­mi­ge aard­ap­pe­len. Die zijn namelijk al voorgekookt, waardoor het ineens mogelijk wordt om een stamppot net binnen de 15 minuten te bereiden. Je kunt natuurlijk ook andere aardappelen kopen. Ongekookte aardappelen moet je alleen iets langer laten koken, in totaal zo’n 20 minuten. Kies altijd wel een kruimige aardappel. Die zijn het lekkerste om een stamppot mee te maken.

Koh Thai green curry pasteVerder gebruik ik de green curry paste van Koh Thai. Dat is een hele fijne paste om Thaise maaltijden mee te koken. Ik gebruik hem best wel vaak om even snel een gerecht goed op smaak te krijgen. Er zit wel een beetje suiker in, maar dat is helemaal prima.

Suiker zelf is niet zo zeer het probleem. Het probleem zit hem in de producten waar mensen te veel van eten én drinken die vol zitten met toegevoegde suiker. Dat zijn van die producten die zonder suiker nog steeds geen toegevoegde waarde hebben. Vulmiddelen in plaats van voeding.

In Nederland eet een man gemiddeld in totaal 74 gram toegevoegde suiker per dag en een vrouw 57 gram! 😳  Terwijl de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie is om het onder de 50 gram te houden en bij voorkeur zelfs onder de 25 gram. Over dat soort hoeveelheden gaat het. Getallen die je nooit zult halen door een mooie gezonde maaltijd te koken met een product waar een klein beetje suiker in zit waar je niet eens veel van gebruikt.

Dus je hoeft echt niet bang te zijn voor een potje waar een klein beetje suiker in zit. Ik noem ophef over zo’n klein beetje suiker “geneuzel in de marge”. Die suiker zit er in ten behoeve van de smaakbalans en helpt in dit geval om 2 ons groente per persoon superlekker te maken.

En voldoende groenten eten, dat is juist zo belangrijk! Helemaal in een tijd waar bijna heel Nederland de ondergrens van 250 gram groenten niet haalt.

Dus je kunt onbezorgd genieten van deze overheerlijk paksoistamppot.

Diëten focussen op hetgeen ze uniek maakt, niet op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Daarom werken diëten niet of slechts tijdelijk. Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Hoe werkt het dan wel? De harde realiteit is dat afvallen niet leuk is, maar... het is wél mogelijk. Ben je klaar met het gejojo? Wil je nu eindelijk blijvend resultaat? Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak? Lees meer....

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het paksoistamppot recept

Paksoistamppot
Paksoistamppot
Stemmen: 20
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Paksoistamppot
Paksoistamppot
Stemmen: 20
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe een laagje water in een grote pan en zet deze op het vuur.
  2. Voeg de aardappelen toe zodra het water kookt. Doe een deksel op de pan en zet een timer op 11 minuten.
  3. Snijd ondertussen de paksoi in reepjes.
  4. Voeg de paksoi na 11 minuten toe aan de aardappelen en doe de deksel weer op de pan.
  5. Kook het geheel nog 1 minuut.
  6. Giet het water af en voeg de curry paste, de olijfolie en een beetje peper toe.
  7. Stamp het geheel tot een paksoistamppot.
  8. Voeg vervolgens de cashewnoten toe en roer deze door de paksoistamppot heen.
  9. Klaar is de paksoistamppot, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.