Salade met spruiten en honing-mosterddressing
Spread the love!

Over de salade met spruiten en honing-mosterddressing

Deze salade met spruiten en honing-mosterddressing is eigenlijk een beetje een gekke salade. Het bevat rauwe spruiten, maar dat is dus echt heel erg lekker!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het zelf nooit aangedurfd had om rauwe spruiten in een salade te verwerken, als ik het niet zelf een keer onopgemerkt voorgeschoteld had gekregen.

Ik bestelde een salade op het vliegveld van Atlanta. Ik was op doorreis naar Costa Rica en Atlanta was mijn tussenstop. Naast alle fastfoodketens hadden ze ook een saladebar met echt heel erg veel lekkere dingen. In Amerika? Jazeker!

Ik bestelde een salade die het stempel “superfood salade” had gekregen. Er zat vanalles doorheen. Van kikkererwten, tot aan rauwe boerenkool en van rode kool tot aan quinoa. Tijdens het eten ontdekte ik alleen ineens een smaak die ik niet 1,2,3 kon thuisbrengen. In vond de salade heerlijk, maar ik kon niet gelijk benoemen wat die specifieke smaak was. Ineens zag ik het… Spruiten, heel fijn gesneden. Echt heel erg lekker!

Zo ben ik dus op het idee gekomen voor deze salade. Gezien het nogal veel werk is om spruiten zo fijn te snijden, heb ik een versnelde versie van het recept gemaakt. Anders red je het nooit om de salade binnen 15 minuten te bereiden.

Het salade met spruiten en honing-mosterddressing recept

Salade met spruiten en honing-mosterddressing
Salade met spruiten en honing-mosterddressing
Stemmen: 18
Score: 3.56
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Salade met spruiten en honing-mosterddressing
Salade met spruiten en honing-mosterddressing
Stemmen: 18
Score: 3.56
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Het is dus best een hoop snijwerk. Je kunt de salade met spruiten en honing-mosterddressing binnen 15 minuten maken, maar dan moet je wel snel snijden. Kijk alsjeblieft uit voor je vingers!
  2. Snijd als eerste de Romaine sla in dunne repen. Doe deze in een grote kom of pan.
  3. Snijd vervolgens het “kontje” van het spruitje af en snijd hem in hele dunne reepjes. Doe dit met alle spruitjes en voeg de spruitjes toe aan de Romaine sla.
  4. Verbrokkel de walnoten in kleine stukken en doe deze bij de salade.
  5. Voeg de rozijnen toe.
  6. Rasp de Pecorino kaas en voeg dit toe aan de salade.
  7. Nu is het tijd voor de dressing. Meng de eetlepel grove mosterd, de eetlepel honing, de eetlepel limoensap, de twee eetlepels olijfolie en het beetje zout tot een egale dressing. Schenk deze over de salade en hussel het geheel goed door elkaar.
  8. Serveer de salade in grote kommen en klaar is je salade met spruiten en honing-mosterddressing.
  9. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

  1. Ik snijd spruiten voor rauwe spruitjes salade in mijn keukenmachine. Alleen kontjes eraf en ook van de romaine sla, en beiden gaan langs het mes. Superdunne plakjes en het schoonmaken van de kom is het meeste werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *