Over het Pantelleria-salade recept
Pantelleria-salade is een traditioneel recept van het eiland Pantelleria, een prachtige plek, vol met natuurlijke en gastronomische schatten. Kleurrijk en fris. Dit gerecht is een echte triomf van mediterrane smaken: op een basis van aardappelen en cherrytomaatjes. Opgefrist met de zoete en knapperige rode uien, de aromatische oregano, de smakelijke olijven en de gezouten kappertjes.
Het is eigenlijk een koud en smakelijk bijgerecht, ideaal voor de zomer. Maar voel je vrij om er het hele jaar door van te genieten.
Voel je vrij om ook een beetje te variëren met dit gerecht. Naast de oregano en basilicum kun je ook tijm, peterselie of wat je maar wilt toevoegen aan deze Pantelleria-salade.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
De Italianen laten de Pantelleria-salade een paar uur in de koelkast staan voordat ze hem serveren. Dat geeft de salade nog een extra boost. Ik serveer hem lauwwarm. De keuze hiervoor is eigenlijk heel simpel: ik heb geen zin om te wachten 🙈😅.
Heb je echter in de middag wat tijd over, dan kun je de Pantelleria-salade natuurlijk ook al eerder maken en hem wel nog even wegzetten in de koelkast om er in de avond van te genieten. Vooral in de zomer is dat een dikke aanrader om te doen.
Als je de Pantelleria-salade wilt verrijken, hem steviger wilt maken en er één gerecht van wilt maken, dan kun je geroosterde en gehakte vis, gekookte octopus, tonijn of makreel toevoegen. Je zou ook kunnen kiezen voor gekookte en gesneden stukjes kip.
Ik heb ervoor gekozen om gerookte makreelfilet toe te voegen. Ik serveer deze salade dus ook niet als bijgerecht, maar echt als hoofdgerecht. Doordat ik heb gekozen voor de gerookte makreelfilet ben je ook niet echt langer bezig met het bereiden. Je voegt de gerookte makreelfilet rechtstreeks toe, direct vanuit de verpakking. De vis is namelijk al gegaard. Ideaal dus!
De gerookte makreelfilet smaakt briljant in deze Pantelleria-salade. Het geheel is echt een toppertje. Dit gerecht ga ikzelf de komende tijd vaker maken! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Laat het mij even weten in een reactie onder het recept, daar word ik blij van.
Thanks, Carlo.
Het Pantelleria-salade recept
- 7,5 gram basilicum
- 450 gram CêlaVíta Oma's opbak aardappeltjes
- 250 gram cherrytomaten
- 165 gram gerookte makreelfilet graatloos
- 2 theelepels kappertjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel oregano gedroogde
- 1 stuk rode ui
- 1 beetje rodewijnazijn
- 40 gram Taggiasche olijven
- Doe olijfolie in een pan en zet deze op het vuur.
- Voeg de opbakaardappeltjes toe en bak ze ca. 10 minuten met wat zout. Blijf de aardappeltjes regelmatig omschudden voor een goudgeel en gaar resultaat.
- Snijd de rode ui in dunne halve maantjes. Leg deze in een bakje en schenk er flink wat rodewijnazijn bij. Het is de bedoeling om de rode ui even 10 minuten te marineren.
- Doe de kappertjes en de olijven in een grote kom.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze toe aan de kappertjes en de olijven.
- Pluk de basilicumblaadjes en scheur deze in stukken. Voeg de basilicum toe.
- Breek de gerookte makreelfilet in stukken en voeg deze ook toe.
- Strooi de gedroogde oregano over de aardappeltjes zodra deze gaar zijn.
- Voeg de aardappeltjes toe aan de rest van de salade en schep het geheel voorzichtig om.
- Verdeel het gerecht over de borden. Klaar is de Pantelleria-salade. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Was heerlijk. Ik had er nog een paar hard gekookte eieren in gedaan en een rondslingerde komkommer.
Oh en ook nog een wortel 🥕🤓
Zo te horen heb je er een flink groentefeestje van gemaakt. Goed te horen dat het in de smaak viel!
Een feestje voor de smaakpapillen. Bedankt voor dit heerlijke recept Carlo
Heel graag gedaan en dank voor het leuke berichtje!
Ha Carlo, je hebt geen woord gelogen wat een heerlijk recept. Alles klop, de ui is super door de marinade. Ik heb wel aardappels in de schil gekookt en daarna gebakken gewoon omdat ik dat lekkerder vind. Ook wij gaan dit zeker vaker eten. TOP!!
Hoi Herma, wat een leuk bericht! Dankjewel voor het delen. You made my day 👍😃