Snelle bouillabaisse
Een rijkelijk gevulde vissoep. Origineel is bouillabaisse eigenlijk een visgerecht waarvan de soep slechts een bijproduct is die over de vis gegoten wordt.
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snipper de ui.
  2. Snijd het wit van de prei in dunne ringen.
  3. Doe de olijfolie in een pan.
  4. Fruit de ui en de prei.
  5. Voeg de tijm toe.
  6. Blus het af met de tomatenblokjes met knoflook en de visfond.
  7. Breng het geheel aan de kook.
  8. Voeg de gemengde zeevruchten toe. Deze hoeven niet eerst ontdooit te worden.
  9. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat het nog even 1-2 minuten koken.
  10. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  11. Voeg de peterselie toe aan de bouillabaisse en houd een klein beetje achter om het gerecht mee te garneren.
  12. Verdeel de bouillabaisse over de kommen.
  13. Garneer met het restje peterselie.
  14. Klaar is de snelle bouillabaisse. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl