Thaise groene curry met vis
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kokosmelk moet je echt eerst goed schudden. Schud het blik met kokosmelk zo hard als je kunt. In het begin hoor je weinig en dan ineens hoor je de melk klotsen in het blik. Blijf dan nog even goed schudden zodat alle harde stukken kokos weer goed oplossen in het vocht.
  2. Snijd vervolgens de pangasiusfilet in stukken.
  3. Doe wat kokosolie in een wok samen met de 2 eetlepels groene curry. Verhit deze kort.
  4. Voeg vervolgens de stukken pangasiusfilet toe en roerbak deze ongeveer een minuut.
  5. Doe er de 400 gram Oosterse wokgroente bij. Hussel het geheel nogmaals door elkaar en roerbak dit nog 1-2 minuten.
  6. Voeg de 2 eetlepels vissaus, het sap van een halve limoen en de 200 ml kokosmelk toe.
  7. Hussel het geheel goed door elkaar en laat het gerecht op temperatuur komen.
  8. Voeg kort voor het opdienen de 250 gram taugé en de 7,5 gram basilicum blaadjes toe. Hussel het geheel nog een keer goed door elkaar.
  9. De taugé doe ik expres heel laat, op die manier blijft het lekker knapperig.
  10. Verdeel het gerecht over de borden.
SupersnelGezond.nl