Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep)
Wat een verrassing is deze Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep), al zeg ik het zelf. Echt té simpel om te bereiden, superlekker én gezond!
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vlees
,
Zuivelvrij
Maaltijd
Avondeten
,
Lunch
,
Soep
Keyword
Gezond, Pittig, Snel, Winter, Zomer
Servings
2
porties
Cook Time
15
minuten
Servings
2
porties
Cook Time
15
minuten
Ingredients
380
gram
AH Gevogeltefond
1
stuk
aubergine
1
stuk
gemberbolletjes
stemgember
1
theelepel
Jalapeño peperschijfjes
7,5
gram
peterselie
30
gram
pinda’s
50
gram
pindakaas
390
gram
tomatenblokjes
1
stuk
ui
Instructions
Doe de gevogeltefond samen met de tomatenblokjes in een pan.
Zet de pan op het vuur.
Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes.
Voeg de ui toe aan de gevogeltefond en de tomatenblokjes.
Snijd de aubergine ook in halve maantjes.
Voeg de aubergine ook toe aan de rest.
Voeg het gemberbolletje en de Jalapeño peperschijfjes toe.
Voeg de pindakaas toe.
Doe de deksel op de pan en laat het even koken totdat de aubergine goed zacht geworden is.
Blend het geheel tot een egale soep.
Hak de peterselie fijn en roer deze door de soep.
Verdeel de Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep) over de kommen.
Garneer het geheel met wat pinda’s en een blaadje peterselie.
Klaar is de Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep). Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl