Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep)
Wat een verrassing is deze Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep), al zeg ik het zelf. Echt té simpel om te bereiden, superlekker én gezond!
Servings
2porties
Cook Time
15minuten
Servings
2porties
Cook Time
15minuten
Ingredients
Instructions
  1. Doe de gevogeltefond samen met de tomatenblokjes in een pan.
  2. Zet de pan op het vuur.
  3. Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes.
  4. Voeg de ui toe aan de gevogeltefond en de tomatenblokjes.
  5. Snijd de aubergine ook in halve maantjes.
  6. Voeg de aubergine ook toe aan de rest.
  7. Voeg het gemberbolletje en de Jalapeño peperschijfjes toe.
  8. Voeg de pindakaas toe.
  9. Doe de deksel op de pan en laat het even koken totdat de aubergine goed zacht geworden is.
  10. Blend het geheel tot een egale soep.
  11. Hak de peterselie fijn en roer deze door de soep.
  12. Verdeel de Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep) over de kommen.
  13. Garneer het geheel met wat pinda’s en een blaadje peterselie.
  14. Klaar is de Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep). Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl