Pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember
Keuken
Glutenvrij
,
Vegetarisch
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
1
stuk
gember
1
stuk
zoete appel
3
eetlepels
olijfolie
400
gram
pompoen
voorgesneden
1
theelepel
ras el hanout
Jonnie Boer kruidenmix
100
gram
ricotta
7,5
gram
salie
1
stuk
sinaasappel
1
stuk
ui
500
ml
water
1
stuk
winterpeen
1
beetje
zout
Instructies
Doe het water in een waterkoker.
Zet een pan op het vuur met 1 eetlepel olijfolie erin.
Snijd de ui in halve maantjes en doe deze in de pan.
Dreigt het aan te branden? Voeg dan een klein beetje water toe.
Voeg de voorgesneden pompoen toe.
Snijd ondertussen de wortel in dunne plakjes en voeg deze toe.
Voeg de ras el hanout toe.
Rasp de gember en voeg dit toe.
Voeg het kokende water toe en doe een deksel op de pan.
Schil de sinaasappel, controleer de partjes op pitjes en voeg het vruchtvlees toe.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in stukjes en voeg deze toe.
Laat het geheel even zachtjes koken.
Zet een klein pannetje met anti-aanbaklaag op het vuur.
Doe hier 2 eetlepels olijfolie in.
Zodra de olie warm is, voeg dan de blaadjes salie toe. Frituur de blaadjes kort.
Laat de blaadjes salie even uitlekken in een vergiet en leg ze daarna op een stukje keukenrol om te drogen.
Blend de soep met een staafmixer zodra de pompoen zacht is.
Breng het geheel op smaak met een beetje zout.
Verdeel de soep over de kommen, voeg wat ricotta toe en garneer met de salie.
Klaar is de pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl