Roerbakschotel met tofu en broccoli
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Pak eerst de tofu en pers voorzichtig het overtollige vocht uit de plak tofu. Leg de tofu dan even opzij. Snijd nu de broccoli in kleine stukjes. Kies voor kleine stukjes zodat de broccoli makkelijk gaar kan worden zonder het eerst te moeten stomen of blancheren.
  2. Doe wat olijfolie in een pan (die ook een deksel heeft) op het vuur en roerbak de tofu en broccoli.
  3. Snijd in de tussentijd de paprika in reepjes, de bleekselderij in kleine stukjes en de bosui in kleine ringetjes. Gooi dit in de pan erbij en voeg de sojasaus en sesam olie toe. De deksel op de pan zodat de groentes goed gaar worden. Roer af en toe wel even om.
  4. Zet een klein pannetje op het vuur zonder olie. Rooster hier kort de amandel schilfers in.
  5. Proef even iets uit de grote pan en bepaal alles goed gaar is. Controleer de smaak. Misschien wil je nog wat peper en zout erbij.
  6. Verdeel de tofu en groenten over 2 borden. Garneer met de amandel schilfers.
SupersnelGezond.nl