fbpx
 • Snelle gerookte kipsalade

Het snelle gerookte kipsalade recept

Snelle gerookte kipsalade
Snelle gerookte kipsalade
Stemmen: 17
Score: 3.88
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze snelle gerookte kipsalade is simpel, snel, gezond én vet lekker! Meer kan ik er niet van maken. Proef het zelf is mijn tip! <3
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Snelle gerookte kipsalade
Snelle gerookte kipsalade
Stemmen: 17
Score: 3.88
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze snelle gerookte kipsalade is simpel, snel, gezond én vet lekker! Meer kan ik er niet van maken. Proef het zelf is mijn tip! <3
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
 • 250 gram andijvie voorgesneden
 • 1 eetlepel balsamicoazijn
 • 125 gram blauwe druiven
 • 1 theelepel Dijonmosterd
 • 300 gram gerookte kip reepjes
 • 1 stuk groene appel
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 beetje peper
 • 30 gram walnoten
 • 1 beetje zout
Porties: personen
Instructies
 1. Doe de voorgesneden andijvie in een grote schaal.
 2. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne halve maantjes. Voeg de appel toe aan de andijvie.
 3. Voeg de reepjes gerookte kip toe.
 4. Snijd de druiven doormidden en voeg deze ook toe.
 5. Maak een dressing door de olijfolie, balsamicoazijn, Dijonmosterd, peper en zout met elkaar te vermengen tot een egale dressing.
 6. Schenk de dressing over de salade en hussel het geheel echt goed door elkaar.
 7. Verdeel de snelle gerookte kipsalade over de kommen. Garneer de salade met verbrokkelde walnoten.
 8. Dat is alles, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het snelle gerookte kipsalade

Deze snelle gerookte kipsalade is simpel, snel, gezond én vet lekker! Meer kan ik er niet van maken 😃. Proef het zelf is mijn tip! ❤️

De inspiratie om weer eens wat met gerookte kip te maken kreeg ik van Marjelle, een trouwe volger van Supersnel Gezond. Ze vroeg mij of ik nog een salade wilde bedenken met gerookte kip. Ze vond die andere zo lekker, supermakkelijk en supersnel klaar, dat ze er nog wel een recept met gerookte kip bij zou willen. Zo gezegd, zo gedaan.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Ik heb mijn smaakbijbel er weer eens bij gepakt en gekeken naar fijne combinaties. Zo kwam ik op de andijvie als basis. In eerste instantie vind ik rauwe andijvie in een salade wat gek klinken, maar het is écht een hele lekkere en frisse basis voor deze snelle gerookte kipsalade.

Is afvallen je doel? Wees dan zuinig met de walnoten. Walnoten zijn supergezond en de Gezondheidsraad adviseert ook om elke dag een handje noten te nemen. Echter, ze bevatten ook superveel energie. Eet je elke dag veel noten, dan kan dat best aantikken. Dus gewoon met mate is het advies. Weeg de genoemde hoeveelheid even af. Op die manier maak je van deze salade geen calorieënbom, maar ook echt een superlekkere en gezonde salade.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

Geef een reactie