Het grotere plaatje
Spread the love!

Wat is een goede auto?

Laatst ging ik op zoek naar een nieuwe auto. Niet een bijzondere, gewoon een ‘boodschappenauto’. Ik vroeg verschillende mensen om advies.

Jacqueline Milieu vond een elektrische Smart ideaal. De boodschappen? Die passen prima op de bijrijdersstoel, vond ze. Piet Blaauw vond dat geen goed idee, volgens hem vindt de politie dat gevaarlijk. Henk Groot zei: “Koop een stationwagen, daar past alles zeker weten in!” Nou, zei Harry van Wageningen, ik weet wel dingen op te noemen die daar niet inpassen. Jeanette Tweeling raadde de Smart ook af. “Dan moet je altijd alleen boodschappen doen, want er is geen plek meer voor een bijrijder”, riep ze. Marjan Pomp gaf als tip om een dieselauto te kopen. “Tankt lekker goedkoop”, wist ze uit ervaring. Hans Duiten keurde dat idee weer direct af en begon een verhaal over wegenbelasting. Pauline Profijt adviseerde gewoon een oud tweedehands “rammelbakkie”, prima voor die kleine stukjes. Eline Termijn riep gelijk: “Goedkoop is duurkoop!” Ik denk als ik het Max Verstappen zou vragen dat hij mij de Bugatti Veyron Super Sport zou adviseren. Die heeft een top van 429 km/ uur. Ben je lekker snel heen en terug.

Ze discussieerden nog lang door, maar niemand had het over de 4 wielen, een motor, een stuur, een gas- en rempedaal. Ofwel, de belangrijkste onderdelen van een auto in dit verhaal. Zonder die basis heb je helemaal niets aan een grote kofferbak.

Dit is ook hét probleem als de discussie gaat over gezonde voeding. We hebben het vaak over details en vergeten het geheel.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het grotere plaatje

In mijn nieuwe receptenboek Gezonde keuzes, simpel gemaakt leg ik je uit wat de wielen, de motor, het stuur en gas- en rempedaal binnen de voeding zijn. We gaan kijken naar het orkest als geheel, want aan alleen een goede muzikant of dirigent hebt je niks.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is.

Deel het artikel gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *