Spruitjes met spekjes en kastanjes
Spread the love!

Over spruitjes met spekjes en kastanjes

Ongelofelijk! Spruitjes met spekjes en kastanjes is zo lekker, dat moet je een keer geprobeerd hebben. Zelfs al lust je geen spruitjes!

Spruiten met spekjes en kastanjes is eigenlijk het lekkerste van oktober tot en met maart. Dat is namelijk het seizoen. Gezien we tegenwoordig diepvriesgroentes hebben, kunnen we ze het hele jaar door eten. Wil je goed rekening houden met de belasting op het klimaat? Lees dan dit artikel eens goed door: Is een gezond eetpatroon ook goed voor het milieu?.

Kastanjes zijn niet altijd even makkelijk te vinden. Op de markten vind je tamme kastanjes van september tot februari. Maar de beste maanden om tamme kastanjes te eten, zijn november en december. De voorgekookte en vacuümverpakte versie is echter weer het hele jaar door te krijgen.

Op deze manier kun je het gerecht dus ook eten op een druilerige zomerdag 😉.

Het spruitjes met spekjes en kastanjes recept

Spruitjes met spekjes en kastanjes
Spruitjes met spekjes en kastanjes
Stemmen: 9
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spruitjes met spekjes en kastanjes
Spruitjes met spekjes en kastanjes
Stemmen: 9
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de kontjes van de spruitjes en snijd ze door midden. De kleine spruitjes kun je heel laten. Leg ze nog even apart als het diepvriesspruitjes zijn. Zijn het verse spruitjes, zet dan een pan met water op het vuur, voordat je ze gaat snijden. Verse spruitjes moet je namelijk eerst nog even 2 minuten koken alvorens je ze kunt roerbakken. Met diepvriesspruitjes is dat niet nodig. Dat komt omdat er vanuit de vriezer nog zo veel vocht in de spruitjes zit, dat je ze langer kunt roerbakken en dan dus stiekem kookt.
 2. Zet een hapjes pan op het vuur en bak de spekjes met een klein beetje olijfolie.
 3. Snijd in de tussentijd de kastanjes in stukken. Roerbak die pas op het laatste moment mee.
 4. Schep de spekjes uit de pan en leg ze op een bord met wat keukenpapier, zodat ze goed kunnen uitlekken.
 5. Nu is het tijd om de spruitjes te roerbakken. Spruitjes uit de vriezer roerbak je dus wat langer dan verse variant.
 6. Als de spruitjes bijna gaar zijn, schaaf er dan citroenschil overheen en het sap van een halve citroen. Strooi er de kastanjes doorheen en hussel het geheel nog 1 minuut.
 7. Verdeel het over de borden en garneer met de spekjes.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

7 Commentaar

  1. Er staat: “Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vlees, Zuivelvrij”? Ofwel, het gerecht bevat geen gluten en geen zuivel. Het is koolhydraatarm en bevat vlees.

   Edit: is zie nu je tweede berichtje ook. Eind goed, al goed 🤗👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *