Spruitjes met spekjes en kastanjes
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de kontjes van de spruitjes en snijd ze door midden. De kleine spruitjes kun je heel laten. Leg ze nog even apart als het diepvriesspruitjes zijn. Zijn het verse spruitjes, zet dan een pan met water op het vuur, voordat je ze gaat snijden. Verse spruitjes moet je namelijk eerst nog even 2 minuten koken alvorens je ze kunt roerbakken. Met diepvriesspruitjes is dat niet nodig. Dat komt omdat er vanuit de vriezer nog zo veel vocht in de spruitjes zit, dat je ze langer kunt roerbakken en dan dus stiekem kookt.
  2. Zet een hapjes pan op het vuur en bak de spekjes met een klein beetje olijfolie.
  3. Snijd in de tussentijd de kastanjes in stukken. Roerbak die pas op het laatste moment mee.
  4. Schep de spekjes uit de pan en leg ze op een bord met wat keukenpapier, zodat ze goed kunnen uitlekken.
  5. Nu is het tijd om de spruitjes te roerbakken. Spruitjes uit de vriezer roerbak je dus wat langer dan verse variant.
  6. Als de spruitjes bijna gaar zijn, schaaf er dan citroenschil overheen en het sap van een halve citroen. Strooi er de kastanjes doorheen en hussel het geheel nog 1 minuut.
  7. Verdeel het over de borden en garneer met de spekjes.
SupersnelGezond.nl