Zet als eerste een pan met water met wat zout op het vuur. Hierin koken we straks de bloemkoolrijst.
Hak vervolgens de knoflook en de gember fijn.
Maak de ui schoon en snijd deze in vieren.
Doe een eetlepel olijfolie in een grote pan en zet deze op het vuur (half-zacht).
Voeg vervolgens de knoflook en ui toe. Zorg dat de ui mooi in partjes uit elkaar valt tijdens het bakken.
Snijd ondertussen de kip in blokjes en kruid deze met wat zout en peper.
Voeg de kip en gember toe aan de knoflook en ui.
Voeg vervolgens de Jonnie Boer Curry Madras kruiden toe. Bak even kort.
Doe er de kokosmelk bij samen met de tomatenpuree. Voeg ook een klein beetje water toe. Ikzelf vul het blikje tomatenpuree met water en voeg dat toe.
Voeg een klein beetje kardemom, kruidnagel en kaneel toe. Ikzelf doe voor 2 personen echt maar een mespuntje van deze drie. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Nu kun je de bloemkool toevoegen aan het kokende water. Kook het 1-2 minuten en giet het af.
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep er de Curry Madras met kippendijen overheen.
Klaar is je Curry Madras met kippendijen, eet smakelijk!