Groene smoothie gazpacho
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Je maakt deze groene smoothie ook weer net zo gemakkelijk als elk ander groene smoothie recept op deze website.
  2. Verwijder het kroontje van de 4 Roma tomaten en doe de tomaten in de blender.
  3. Snijd de komkommer in stukken en voeg deze toe aan de tomaten.
  4. Maak de ui schoon. Ikzelf heb een kleine ui genomen, dat zorgt ervoor dat je groene smoothie niet té scherp wordt.
  5. Lepel de helft uit het blikje tomatenpuree en voeg de tomatenpuree toe.
  6. Voeg vervolgens het teentje knoflook toe.
  7. Snijd de limoen door midden en knijp het sap uit boven de blender.
  8. Voeg de peterselie toe.
  9. En als laatste een klein glas water, zo’n 200 ml.
  10. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie, ofwel gazpacho.
  11. Als je de groene smoothie even laat staan, dan vermengen de smaken nog beter. Je kunt hem ook direct drinken hoor, dat is voor het behoud van de vitamines en mineralen eigenlijk ook beter. Mocht je de groene smoothie nog even willen bewaren? Bewaar hem dan afgesloten van zuurstof op een donkere en koele plek, zoals de koelkast. Zuurstof, licht en warmte zijn namelijk drie elementen die je groene smoothie aanvallen en er voor zorgen dat vitamines en mineralen verloren gaan.
SupersnelGezond.nl