Chinese roerbakmix met biefstuk
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. We bakken eerst de biefstuk. Bestrooi de twee stukjes biefstuk met alleen een beetje peper en zout. Doe een blok roomboter of kokosolie (als je gaat voor zuivelvrij) in een braadpan en braad de biefstuk in een kleine 4 minuten medium-rare op volle temperatuur. Draai ze elke 15-20 seconden om (tip van topchef Heston Blumenthal van het restaurant The Fat Duck met drie Michelinsterren).
  2. Leg de biefstuk vervolgens apart en laat hem 5 minuten rusten. Op die manier wordt hij nog malser doordat hij zijn vocht kan vasthouden.
  3. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd in kleine stukjes.
  4. Doe nu een beetje kokosolie in een wok en wok de 600 gram Chinese roerbakmix samen met de 125 gram champignons en de rode peper.
  5. Voeg vervolgens de 2 eetlepels sojasaus en de 2 eetlepels vissaus toe. Zorg dat alles nog wel knapperig blijft, wok het dus kort.
  6. Snijd de biefstuk in mooie reepjes en roer deze door de groenten heen. Klaar is je Chinese roerbakmix met biefstuk.
SupersnelGezond.nl