Roerbak ei met prei paprika en tomaat

Roerbak ei met prei paprika en tomaat

Dit roerbak ei met prei paprika en tomaat recept is heerlijk snel klaar. Top als stevig ontbijt, maar je kunt het gerust ook als lunch of avondeten serveren. In dit recept heb ik bewust gekozen voor kurkuma. Kurkuma is een kruid dat ook wel koenjit of Indiase geelwortel wordt genoemd. Kurkuma is ook niet zo…

Geroosterd brood met avocado en tomaat

Geroosterd brood met avocado en tomaat

Geroosterd brood met avocado en tomaat is super lekker. Brood werkt dan wel verzurend, maar dat maakt brood niet ongezond. Kies wel voor volkorenbrood. Je kunt trouwens het verzurende effect simpelweg compenseren door voldoende base-vormende voedingsmiddelen te nuttigen, zoals groenten en fruit. In dit geval trekken we de balans weer recht met behulp van de…

Speltbrood met houmous en salade

Speltbrood met houmous en salade

Eigenlijk hoeft hier niet eens uitgelegd te worden wat het recept inhoud. De titel verraadt het al. Een paar heerlijke sneetjes speltbrood met supergezond beleg. Je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten kiezen. Dit is in elk geval een combinatie die erg lekker is en je krijgt zo toch ook nog weer even wat groenten binnen. Daarnaast…

Gestoomde broccoli met een citroendressing

Gestoomde broccoli met een citroendressing

Dit is eigenlijk een heel raar ontbijt. Wie eet er nu gestoomde broccoli in de ochtend? Niet heel veel mensen. En eigenlijk is dat super raar. Broccoli bevat veel vezels, is mineraalrijk (calcium, kalium) en bevat heel veel vitamines. Op basis van een studie naar de voedingswaarde van groente, heeft de universiteit van Californië een top tien van…