fbpx
  • Pumpkin pie breakfast

Het pumpkin pie breakfast recept

Pumpkin pie breakfast
Pumpkin pie breakfast
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pumpkin pie breakfast
Pumpkin pie breakfast
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
  • 1 stuk appel
  • 80 gram havervlokken
  • 1 beetje honing
  • 20 gram pecannoten
  • 200 gram pompoen
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 500 ml water plus een beetje extra om mee te koken
  • 1 beetje zout
Porties: personen
Instructies
  1. Doe een laagje water in een pan en voeg de diepvriesblokjes pompoen toe.
  2. Zet de pan op het vuur met de deksel erop.
  3. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
  4. Voeg de appel toe aan de pompoen.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 6 minuten koken.
  6. Doe de havervlokken in een pan.
  7. Schenk hier 500 ml water bij.
  8. Zet de pan op het vuur en breng het aan de kook.
  9. Laat het 2-3 minuten koken en haal de pan van het vuur.
  10. Giet de pompoen en appel af.
  11. Voeg de kruiden en het zout toe.
  12. Pureer de pompoen en appel met een staafmixer.
  13. Verdeel de havermoutpap over de kommen.
  14. Voeg de pompoen-appelpuree toe en roer deze er nonchalant doorheen.
  15. Garneer met de pecannoten en de honing.
  16. Klaar is je pumpkin pie breakfast. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het pumpkin pie breakfast

Dat je deze pumkin pie breakfast gezond mag noemen is toch briljant? Het is een superlekker en goed vullend ontbijt. Je smult ervan of het een gebakje is. Toch bevat het helemaal niet zo veel calorieën maar wel weer even één ons groente per persoon. Zo start je de dag direct met een voorsprong 👍.

Ik kies voor diepvriespompoen om twee redenen. De eerste reden is dat we maar een klein beetje gebruiken en dat gaat heel gemakkelijk met de diepvriesblokjes pompoen. Je schud gewoon uit het pakje wat je nodig hebt en je kunt de rest heel gemakkelijk lange tijd bewaren.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De tweede reden is dat de pompoenblokjes al kort verhit zijn geweest. Ze worden kort verhit om de enzymen te doden. Dit zorgt ervoor dat de pompoenblokjes langer houdbaar zijn in de vriezer. Dood je de enzymen niet, dan gaat het bederf wel langzamer maar het bederf gaat wel door. Het resultaat zou zijn dat de pompoen korter houdbaar is. Dat de pompoen al kort verhit is geweest, zorgt er ook voor dat we ze nu niet lang meer hoeven te koken. Ze zijn dus sneller gaar. Ideaal! Zeker op een vroege ochtend wanneer je niet zoveel tijd hebt 😴😉.

Kortom, een topontbijt. Gemakkelijk en snel te bereiden plus het vult goed én het is nog erg lekker ook!

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

Geef een reactie